Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Succes van Spotify levert geen winst op

Spotify is al geruime tijd een van de grootste spelers in de markt voor streaming muziek op zowel computers en laptops als op smartphones en mediaspelers. Ondanks de groeiende populariteit van Spotify om muziek te luisteren via internet lukt het het bedrijf niet om winstgevend te worden. Vooral de hoge kosten van de royalties over de muziek die het bedrijf online aanbiedt zorgen voor grote, en oplopende, verliezen.

Een Amerikaans bureau, PrivCo, heeft naar eigen zeggen financiële gegevens in handen van Spotify waaruit blijkt dat de inkomsten van het bedrijf in 2011 met 151% zijn toegenomen. Helaas leverde deze forse groei geen winst op. Met de groei stegen namelijk ook de kosten. Zo heeft Spotify meer personeel in dienst moeten nemen om de groei te faciliteren. Als je dan bedenkt dat Spotify van elke dollar die het bedrijf verdient het 0,98 cent moet afdragen aan de artiesten en platenlabels is snel duidelijk dat een groei van het aantal aangeboden en beluisterde liedjes niet direct tot meer inkomsten leidt. Ook in 2010 kende Spotify soortgelijke problemen. De muziek-streaming dienst moest toen zelfs meer afdragen aan royalty-kosten dan dat er in totaal werd omgezet.

Over het hele vorige jaar behaalde Spotify een omzet van een kwart miljard dollar. Van al dat geld ging ruim 30 miljoen dollar op aan personeelskosten. Een flinke groei ten opzichte van een jaar eerder. Het verlies dat Spotify over 2011 moest boeken bedroeg bijna 60 miljoen dollar. Een flinke smak geld, zeker als je bedenkt dat dat bedrag vooral op rekening zou moeten komen van alle mensen die Spotify gebruiken om gratis muziek te luisteren via internet.

Hoe Spotify uit deze financiële crisis gaat komen is nog niet bekend. Wellicht dat het bedrijf de prijzen voor haar abonnementen zal opschroeven. Ook is het mogelijk dat Spotify doorverkopers, zoals in Nederland KPN, een hogere bijdrage zal laten betalen voor het gratis aanbieden van de Spotify muziek dienst bij bepaalde abonnementen. Aan de andere kant zal een hogere prijs voor de betaalde Spotify abonnementen kunnen leiden tot een overstap naar concurrende muziekdiensten in Nederland en daarbuiten. denk bijvoorbeeld aan Deezer.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.