Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Ter info: Downloaden met p2p wordt een religie in Zweden

De Zweeds regering heeft downloaden met p2p technieken als officiële religie erkend. De ‘Kerk der Koptimisten’, zoals de download beweging heet, heeft het afgelopen jaar geprobeerd om hun download leer als religie erkend te krijgen. Dit is afgelopen week gelukt bevestigde de Zweedse regering.

download-info-religie-zweden

Download kerk

Met deze erkenning is downloaden met p2p technieken, ook wel bekend als filesharing, een officiële religie. Bevestiging van dit bericht werd daarnaast ook gegeven aan Tweakers door de Kammarkollegiet instelling. Deze instelling is belast met het aanmerken van groeperingen als ‘religieus’.

De download-religie heeft als officiele naam ‘De Kerk der Kopimisten’ meegekregen. Dit behoort uitgesproken te worden als ‘copy me’, een duidelijke knipoog naar het filesharing en download oogpunt van de beweging. Na drie aanvragen werd de Koptimisten-kerk als religie aangemerkt.

Om als religieuze beweging aangemerkt te moeten worden moesten de downloaders hun beleving van het geloof vastleggen. Volgens de oprichter van de kerk is dat het kopieren en delen van informatie. Kopieren staat centraal voor de kerk en zijn leden, aldus Isak Gerson, de oprichter.

Volgens dezelfde oprichter heeft de kerk inmiddels drie volgelingen. Het voordeel van een officiële erkenning van de download kerk is de organisatie overheidssubsidie kan krijgen. Ook belastingvoordeel behoort tot de mogelijkheden. Uiteindelijk betekent deze officiële erkenning van filesharing als religie niet dat dit legaal wordt. Downloaden blijft mogelijk, maar het schenden van de auteursrechten is ook voor leden van de download-kerk gewoon verboden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.