Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Twitch start eigen muziek streaming dienst voor gamers

Twitch - muziek streamen

Twitch

 Twitch is de grootste online dienst voor het streamen van games en recensies van games. Om problemen met muziek-eigenaren te voorkomen is Twitch deze week gestart met een eigen muziek streaming dienst. De muziek die via deze dienst wordt aangeboden kunnen gebruikers streamen bij de video’s van games die ze uitzenden.

Twitch is in het verleden verschillende malen door de muziek industrie op de vingers getikt: het bedrijf zou te weinig doen tegen mensen die muziek aan video’s toevoegden zonder hiervoor te betalen. Hierdoor leidde de muziek industrie schade terwijl de uitgevers van de betreffende video’s geld verdienden met deze muziek.

In eerste instantie voegde Twitch een content-filter toe dat illegale muziek automatisch verwijderde. Helaas bleek dat filter lang niet altijd te werken. Nog te vaak bleken games-video’s illegale muziek te bevatten. Om dat probleem te tackelen kunnen gebruikers nu dus gratis muziek downloaden uit de eigen Twitch muziek bibliotheek zonder problemen met het copright op de muziek.

Nog maar 500 liedjes

De muziekbibliotheek van Twitch bevat nog maar 500 liedjes van kleinere en onafhankelijke labels. Onder het andere Nederlandse label Spinnin Records heeft haar muziek beschikbaar gesteld via Twitch. Artiesten, bands en muzikanten die dat graag willen kunnen hun muziek toevoegen aan Twitch Music zodat mensen die muziek willen toevoegen aan een game video deze muziek gratis kunnen downloaden. Verder heeft Twitch een eigen online radiostation geopend om zo muziek te kunnen streamen.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.