Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Universal kan muziek downloads van SoundCloud verwijderen

SoundCloud is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest populaire website voor het downloaden van muziek. Vooral artiesten die hun muziek in eigen beheer uitbrengen en dj’s die hun radioshows willen promoten maken veelvuldig gebruik van SoundCloud. Helaas lijkt het succes van de online muziek dienst platenlabels niet te ontgaan; zo heeft Universal nu de mogelijkheid om zonder tussenkomst van SoundCloud muziek downloads te verwijderen van SoundCloud.

 

Universal kan muziek downloads op SoundCloud automatisch verwijderen.

Universal kan muziek downloads op SoundCloud automatisch verwijderen.

SoundCloud bood labels en rechthebbenden al de mogelijkheid om muziek die illegaal via SoundCloud als download wordt aangeboden te verwijderen. Hiervoor moest een zogenaamd takedown-request worden aangevraagd via de website. SoundCloud verwijderde vervolgens deze muziek van haar website als bleek dat deze inderdaad illegaal kon worden gedownload.

Takedown-request niet genoeg

Toch blijkt dat deze werkwijze in de strijd tegen illegaal muziek downloaden voor sommige labels niet ver genoeg gaat. Om muziek piraterij tegen te gaan heeft Universal, een van de grootste muziek labels ter wereld, het namelijk voor elkaar gekregen om rechten te verkrijgen waarmee het bedrijf muziek van SoundCloud kan verwijderen zonder dat de website of de uploader van deze muziek daar iets over te zeggen heeft.

Dit bleek afgelopen weekend toen de Engelse DJ MR Brainz ontdekte dat zijn betaalde account op Soundcloud was gedeactiveerd omdat hij illegaal muziek zou aanbieden. De DJ was zich van geen kwaad bewust: hij verspreidde alleen zijn eigen radioshow via SoundCloud. In reactie op zijn vraag aan SoundCloud over de beschuldiging liet het bedrijf weten dat het geen informatie kon geven omdat Universal deze muziek downloads zelf had verwijderd.

Dit betekent dus dat SoundCloud het Universal toestaat om zelf in te loggen op de SoundCloud website om vervolgens alle muziek uploads die het bedrijf als enigszins verdacht of illegaal kwalificeert zelf te verwijderen. Daarmee wordt dus zowel SoundCloud als de uploader van de muziek gepasseerd. Daarnaast maakt het rechtstreeks verwijderen van muziek door een andere partij dan SoundCloud zelf het erg lastig voor gebruikers om duidelijkheid te verkrijgen over de reden van een verwijdering.

Youtube laat labels ook muziek downloads verwijderen

Naast SoundCloud staat ook Youtube het labels en en eigenaren van muziek toe om muziek downloads zelf te verwijderen. In 2012 verdween een video van Youtube waarin een track van Queen te horen was zonder dat Youtube kon zeggen waarom deze track verwijderd was. Ook toen bleek dat een platenlabel zelf deze muziek van Youtube had verwijderd omdat de muziek illegaal te downloaden was via deze video. Na de storm van protest plaatste Youtube deze muziek download weer online; sindsdien is er bij Youtube (voor zover bekend) geen video meer offline gehaald door platenlabels.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.