Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Usenet providers halen meer media bestanden off-line

Op Tweakers valt te lezen dat een aantal Usenet providers in Nederland een flinke toename ziet in het aantal takedown-requests. Een takedownd request is een aanvraag tot verwijdering van auteursrechtelijk materiaal dat illegaal wordt aangeboden. In dit geval gaat het dus om muziek, film en software bestanden die op Usenet worden aangeboden. Het gevolg van deze takedown aanvragen is dat mensen die film en muziek downloaden klagen over incomplete artikelen op Usenet.

Over de exacte aantallen is lastig iets te zeggen. Providers houden namelijk geen statistieken bij over het aantal muziek en film bestanden dat ze verwijderen op aanvraag van platenmaatschappijen en andere auteursrechthebbenden. Medewerkers van grote nieuwsgroepen providers in Nederland lieten wel weten dat het aantal verzoeken tot verwijdering van muziek en film de laatste maanden flink is toegenomen. Zodra een nieuwsgroepen provider een verzoek tot verwijdering ontvangt worden de betreffende media-bestanden, die via Usenet als ‘artikelen’ worden aangeboden, verwijderd.

Dat muziek- en filmbedrijven hun pijlen nu richten op Usenet is logisch. Film en muziek downloaden via Usenet is de afgelopen jaren erg in populariteit gestegen. Mede door de komst van programma’s als Spotnet, dat ook werkt op basis van Usenet, downloaden veel mensen via gratis en betaalde providers media en andere bestanden via Usenet. Ook het downloaden van Usenet met nzb bestanden en software als Newsleecher wordt steeds gemakkelijker. Tenslotte stappen veel mensen over naar het downloaden via Usenet omdat de bestrijding van torrent downloads redelijk succesvol is, denk aan de sluiting van de Pirate Bay.

Opvallend aan de takedown aanvragen voor usenet downloads is dat vooral audiovisuele content veelal offline wordt gehaald. Vooral televisieseries en films worden veelvuldig off-line gehaald op aanvraag van de eigenaar. Aanvragen voor het off-line halen van software zijn er een stuk minder. De usenet providers proberen aanvragen zo snel mogelijk af te handelen. De angst voor rechtszaken aangespannen door auteursrechtenorganisaties is groot. Het valt daarnaast op dat aantal verzoeken vooral de laatste maanden sterk toeneemt. Mensen die films of muziek downloaden via Usenet gaan de komende maanden merken dat veel downloads niet compleet meer worden.

Het aantal providers dat problemen heeft met het compleet aanbieden van downloads is onbekend. Wel laten gebruikers van providers Sunnynet, Supernews XSnews en Newsxs weten dat ze steeds vaker muziek en films willen downloaden maar dat deze vaak incompleet zijn. Aan de andere kant laten veel gebruikers ook weten geen enkel probleem te ervaren met het downloaden van Usenet. Het artikel van Tweakers vindt je overigens op deze pagina.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.