Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Vimeo niet aansprakelijk voor muziek in online video

Vimeo wint rechtszaak tegen muziekindustrie.

Vimeo wint rechtszaak tegen muziekindustrie.

Zo heel af en toe vist de muziekindustrie ook wel eens achter het net. In een langdurige rechtszaak tussen een aantal muzieklabels en videosite Vimeo heeft de rechter laatstgenoemde partij in het gelijk gesteld. Dit betekent dat de rechter van oordeel is dat Vimeo niet aansprakelijk gesteld kan worden voor de muziek die gebruikers als achtergrondmuziek gebruiken bij bepaalde video’s.

De labels klaagden Vimeo in 2009 aan. Zij waren van mening dat in 199 video’s op de Vimeo website inbreuk op het auteursrecht werd gemaakt. In deze video’s was namelijk muziek te horen waarvan de rechten niet in handen waren van Vimeo of de gebruikers die deze video’s online plaatsten. Omdat Vimeo na herhaaldelijk aandringen niet overging tot het verwijderen van de video’s en bijbehorende muziek besloten de labels een rechtszaak te starten.

Ondanks het feit dat verschillende organisaties bij Vimeo hebben geklaagd over het gebruik van bepaalde muziek bij video’s is de rechter toch van mening dat het bedrijf geen schuld heeft. Rechthebbenden van de muziek hebben namelijk nagelaten op de goede manier een melding van copyrightinbreuk te doen bij Vimeo. Hierdoor hebben medewerkers van het bedrijf niet kunnen weten dat bepaalde video’s muziek bevatten die daar niet te horen had mogen zijn.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.