Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Werkt het downloadverbod? Nederlanders downloaden minder illegaal muziek

Illegaal downloaden van muziek en films neemt af sinds downloadverbod

Illegaal downloaden van muziek en films neemt af sinds downloadverbod

Nederlanders zijn sinds het vorig jaar ingevoerde downloadverbod fors minder gratis muziek gaan downloaden. Ook het aantal mensen dat illegaal films download is flink lager. Een en ander bleek vandaag uit een door GfK uitgevoerd onderzoek onder een representatieve groep gebruikers van streaming muziek en streaming videodiensten.

Om tot haar conclusie te komen heeft het GfK de groep mensen in september gevraagd hoe vaak ze gratis downloaden van internet. De antwoorden die toen gegeven werden zijn vergeleken met de antwoorden die op dezelfde vragen gegeven werden toen deze de afgelopen week opnieuw gesteld werden.

Uit de enquete bleek dat in september een derde van alle respondenten op regelmatige basis gratis muziek te downloaden. Dat percentage is in januari gedaald naar 25%. Opvallend is de omgekeerd evenredige groei van het gebruik van streaming muziek en video-diensten zoals Spotify en Netflix onder deze groep mensen.

Muziek streaming erg populair

Vooral de streaming muziekdiensten in Nederland zijn mateloos populair. Spotify maakte afgelopen week bekend meer dan anderhalf miljoen betalende gebruikers te hebben terwijl ook Deezer steeds meer betalende gebruikers heeft. Nederland is voor Spotify een belangrijke markt: 10% van alle betalende Spotify gebruikers komen uit ons land.

Ook video on demand diensten, waarvan Netflix verreweg de bekendste is, winnen aan populariteit. In Nederland maken 4,5 miljoen mensen gebruik van de mogelijkheden die dit soort diensten bieden. Daarnaast zit er flinke groei in het aantal mensen dat series en films streamt in plaats van illegaal en gratis download. De afgelopen periode wisten Netflix en alternatieven voor deze dienst een half miljoen extra klanten te winnen.

Opvallend aan het onderzoek is overigens dat niet gekeken is naar de invloed van het downloadverbod. En daardoor lijkt dat verbod niet te werken, het lijkt logisch dat mensen die gratis muziek downloaden dat minder doen op het moment dat een abonnement op Spotify hebben.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.