Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Winamp overgenomen door online muziek bedrijf Radionomy

Winamp komt in handen van het online radio station Radionomy

Winamp

Eind december waren er al geruchten over een mogelijke overname van Winamp door een ander bedrijf. Vandaag werd bekend dat de populaire muziek-speler, waar eigenaar AOL in november de stekker uittrok, waarschijnlijk in handen komt van Radionomy.

De servers van Winamp zijn al overgezet naar Radionomy

De servers van Winamp zijn al overgezet naar Radionomy

Radionomy is groot geworden als online radio station en is waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in Shoutcast, het online radio-station van Winamp. De overname van Winamp door Radionomy is nog niet rond, wel is een deel van de servers van Winamp al overgezet naar haar nieuwe eigenaar. Dat blijkt uit het forum van Winamp waar Winamps fans de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden.

De overname van Winamp door Radionomy zal naar verwachting vrijdag worden afgerond. Mochten de eigenaren van Winamp en Radionomy haast maken dan kan deze echter sneller afgerond worden. Of Radionomy geinteresseerd is in Winamp of dat de overname vooral de Shoutcast-dienst betreft is voorlopig nog afwachten.

Radionomy & Shoutcast

Radionomy is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in online radio. Gebruikers kunnen er hun eigen radio-stations samenstellen en aanbieden via internet. Momenteel kunnen bezoekers aan de site muziek luisteren via een van de 6000 zenders die Radionomy als muziek stream aanbiedt. Radionomy is een grote speler in de markt voor online radio. Het bedrijf regelt naast het streamen van muziek ook de administratie voor radio-zenders en muziekliefhebbers die hun favoriete muziek via internetradio willen aanbieden.

Omdat Winamp via Shoutcast een vergelijkbare dienst aanbod met veel meer zenders (met Shoutcast kun je muziek luisteren via 60.000 zenders) lijkt het aannemelijk dat Radionomy vooral geïnteresseerd is in Shoutcast en de radio zenders die het bedrijf aanbiedt. Of er naast Shoutcast ook nog ruimte is voor de Winamp muziekspeler lijkt onwaarschijnlijk. De officiële aankondiging van de overname van Winamp door Radionomy zal waarschijnlijk later vandaag of anders morgen bekend gemaakt worden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.