Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Winamp stopt: gebruikers van de muziek software willen broncode

Naast positieve effecten als het terugdringen van illegaal muziek downloaden en het verhogen van de omzetten in de muziek-industrie kent muziek streaming ook nadelige gevolgen. Een van die vervelende gevolgen is het feit dat software om muziek in mp3 formaat te luisteren minder populair wordt. Zo liet het bedrijf dat de Winamp speler ontwikkelt weten dat men om die reden stopt met de ontwikkeling van het programma.

Winamp

Winamp was in 1997 een van de eerste programma’s waarmee muziek geluisterd kon worden in het mp3 formaat. Vooral de snelheid, de overzichtelijke interface en de mogelijkheid om de software uit te breiden met plugins en nieuwe skins maakte dat Winamp in korte tijd uitgroeide tot een van de meest populaire muziek-spelers op het internet. Daarnaast was ook de prijs, de basisversie van Winamp was altijd gratis te downloaden, een goede reden voor het feit dat veel mensen de muziek-speler gebruikten.

In de loop der jaren groeide Winamp verder. Zo kwamen er versies voor Android smartphones en ook werd een b├Ęta versie ontwikkeld die draaide op Apple Mac. Daarnaast werd ook de hoeveelheid muziekformaten die werd ondersteund steeds verder uitgebreid. Zo speelde Winamp eerst alleen MP3 bestanden af maar later kwamen daar WMA, OGG, Wav en vele andere muziek-formaten bij.

Afgelopen maand liet het bedrijf dat Winamp ontwikkelt (Nullsoft) weten dat moederbedrijf AOL geen heil meer ziet in de Winamp muziekspeler. Om die reden wordt de Winamp muziek software vanaf 20 november niet meer verder doorontwikkeld.

Online petitie om Winamp te redden

De vele fans van Winamp zijn een online petitie gestart om een deel van de Winamp erfenis te redden. Zij eisen dat de broncode van het programma openbaar wordt gemaakt zodat de gebruikers van de muziek-software zelf verder kunnen werken aan Winamp. Of en zoja wanneer de broncode achter Winamp openbaar wordt is nog niet bekend. Wil jij als fanatiek muziek downloaden ook dat nieuwe versies van Winamp beschikbaar blijven dan kun je hier de petitie tekenen.

De Winamp software wordt niet langer actief ontwikkeld. In een petitie wordt aandacht gevraagd om de broncode van de software te redden.

De Winamp software wordt niet langer actief ontwikkeld. In een petitie wordt aandacht gevraagd om de broncode van de software te redden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.