Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Youtube bestempeld spinnende kat als illegale muziek download

Youtube bestempeld willekeurige video's als gratis muziek download.

Youtube bestempeld willekeurige video’s als gratis muziek download.

In de strijd tegen mensen die gratis muziek downloaden van Youtube heeft de video-website een streng beleid tegen mensen die illegaal muziek aanbieden via de site. Een van de maatregelen is een content filter dat automatisch illegale muziek downloads filtert en blokkeert. Dit filter is echter verre van effectief en zeer regelmatig worden legale downloads als illegaal bestempeld.

Een hilarisch voorbeeld is de video van een Amerikaanse Youtube gebruiker die geld verdient met Youtube (hoe dat moet lees je hier). Een video waarin hij een 12 seconden durend geluidsfragment van zijn kat keer op keer herhaald werd door twee platenmaatschappijen gezien als een illegale upload. Volgens de verklaring van de labels bezaten zij de rechten op de muziek bij deze door eigenaar van de kat gemaakt video.

De platenmaatschappij EMI en het filter van Youtube waren beide van mening dat het geluid bij de video van een spinnende kat behoorde tot een track genaamd ‘Focus’. Omdat dit het geval was besloot Youtube om de advertenties die de betreffende gebruiker bij zijn video toonde om zo wat geld te verdienen met zijn video’s te verwijderen. De video zelf mocht online blijven en ook het geluid bij de video bleef beschikbaar. Wel werd er via de video-pagina een waarschuwing getoond over het ‘probleem’ met deze video (die door de gebruiker zelf gemaakt en bewerkt was).

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.