Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Youtube gaat toch muziek van kleine labels toch blokkeren

Mensen die muziek luisteren via Youtube hebben vast al gehoord dat Youtube dreigt met een blokkade van muziekvideo’s van kleine en onafhankelijke platenlabels. Door deze blokkade zal het bijvoorbeeld niet meer mogelijk zijn om muziek van artiesten zoals Adele of de Arctic Monkeys via Youtube te luisteren. Maar ook andere populaire muziek zal niet langer beschikbaar zijn via Youtube.

De reden voor Youtube om van de bepaalde muziek te blokkeren zit hem in de nieuwe muziek streaming dienst van Youtube en de betalingen die Youtube daarvoor wil gaan doen aan artiesten en labels. Youtube wil zeer binnenkort starten met een test van haar streaming muziekdienst en om te zorgen voor eenduidige voorwaarden is een blokkade, volgens Google, een noodzakelijke stap. Alle muziek die niet onder de voorwaarden van overeenkomsten met artiesten en labels vallen moet daarom geblokkeerd worden.

90% van muziek op Youtube valt al onder voorwaarden

Momenteel valt ruim 90% van alle muziek op Youtube al onder de nieuwe overeenkomsten. Vooral voor de muziek van grote platenmaatschappijen en beroemde artiesten zijn de overeenkomsten allemaal geregeld. Juist de kleine labels en onbekendere artiesten weigeren echter te tekenen. De muziek van deze kleine labels beslaat minder dan 10% van het complete aanbod van muziek streams op Youtube.

Als belangrijkste reden geven zij het machtsmisbruik van Youtube en Google op: Youtube betaalt te weinig voor het aanbieden van muziek downloads en muziek streams via haar nieuwe streaming dienst. Ook voor het gratis aanbieden van muziek via de Youtube website zijn de voorwaarden volgens de kleinere labels ongunstig. Gebruikers zouden minder snel overstappen naar diensten als Spotify als ze via Youtube gratis muziek kunnen streamen of zelfs downloaden.

Youtube muziek streaming

De nieuwe muziekdienst van Youtube zal de komende weken intern getest worden. Daarna zal de dienst worden uitgerold: voor een vast bedrag per maand kunnen consumenten dan muziek streamen en muziek downloaden op hun smartphone, tablet en computer. Over de naam van streaming muziek dienst en over de prijzen die Youtube  gaat rekenen is nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk of gebruikers ook muziek kunnen downloaden van Youtube.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.