Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Youtube komt met nieuwe online muziekdienst

Youtube Music

Youtube Music

Youtube heeft afgelopen week haar nieuwe online muziekdienst aangekondigd. De muziekdienst is komende week beschikbaar voor inwoners van Amerika. Andere landen volgen in de loop van dit jaar. Of en wanneer Nederland aan de beurt komt is nog niet bekend.

Met Youtube Music, zoals de nieuwe dienst heet, gaat Google de concurrentie aan met Spotify en Apple Music. De al bestaande muziekdienst van Google, Google Music, is daarin niet succesvol genoeg. Door de database van Youtube te koppelen aan een applicatie voor het streamen van muziek op smartphones en tablets hoopt Google de concurrentie nu beter aan te kunnen.

Youtube Music zal een groot gedeelte van de muziek op Youtube kunnen afspelen. Maar naast het aanbod van Youtube wil Google in Youtube Music ook volledige albums en gecureerde afspeellijsten aan gaan bieden. Verder zal het mogelijk zijn om muziekvideo’s en podcasts af te spelen.

Gratis en betaalde versies

Youtube Music zal worden uitgebracht in een gratis en een betaalde variant. Met de gratis versie krijgen gebruikers tijdens het luisteren reclames te horen en is de bitrate van muziek lager. Ook biedt de applicatie binnen de gratis versie geen mogelijkheden tot het downloaden of op de achtergrond beluisteren van muziek.

Youtube Premium (zoals de betaalde variant heet) krijgt deze mogelijkheden wel. Ook zal het met de Premium versie mogelijk zijn om muziek te downloaden. Voor de Premium versie van Youtube Music is een abonnement noodzakelijk: per maand zal een abonnement 10 euro kosten. Wanneer de dienst in Nederland beschikbaar gaat komen is nog onbekend.

 

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.