Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Youtube niet verantwoordelijk voor gebruikers die gratis muziek verspreiden en downloaden

Youtube

Youtube

Een Duitse rechtbank heeft Youtube vrijgepleit van haar verantwoordelijkheid als gebruikers via de site inbreuk plegen op het auteursrecht. De rechter liet in haar uitspraak weten dat gebruikers van de website voor het gratis luisteren, downloaden en verspreiden van muziek, deze verantwoordelijk volledig zelf dragen.

De zaak tegen Youtube was aangespannen door GEMA, een Duitse auteursrechtenorganisatie die het opneemt voor artiesten. Deze organisatie was van mening dat Youtube artiesten en platenlabels vergoedingen zou moeten betalen omdat de website geld verdient met het vertonen van reclames bij muziekvideo’s die door gebruikers online geplaatst worden. Youtube zou zo profiteren van de piraterij: mensen die gratis muziek verspreiden en downloaden van Youtube brengen geld in het laatje.

Al eerder werd Youtube in het gelijk gesteld in een vergelijkbare rechtszaak. Vorig jaar eiste GEMA ook al geld van Youtube vanwege het feit dat het bedrijf verdient aan mensen die gratis muziek luisteren terwijl de artiest er niet beter van wordt. De organisatie laat weten teleurgesteld te zijn in de uitspraak van de rechter. Een woordvoerder liet weten Youtube te zien als een bedrijf dat muziek exploiteert via een online dienst. Bij de exploitatie van muziek van derden hoort het betalen van een vergoeding.

Bron: GEMA

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.