Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Youtube op mobiel groeit sterk; bedrijf werkt aan betaalde versie

Youtube op mobiel groeit hard; bedrijf werkt aan eigen streamingdienst.

Youtube op mobiel groeit hard; bedrijf werkt aan eigen streamingdienst.

Veel nieuws over Youtube vandaag. De populaire website voor het gratis luisteren naar muziek en voor het kijken naar (muziek)video’s liet namelijk weten dat 50% van alle bezoeken aan de site via een mobiel apparaat verloopt. Vooral op smartphones is het kijken en luisteren naar muziek erg populair maar ook op tablets is Youtube het afgelopen jaar sterk gegroeid.

Maandelijks bezoeken 1 miljard mensen de website. Desktop en laptop gebruikers die muziek luisteren doen dat vaak lang terwijl mobiele gebruikers minder lang kijken en luisteren en daarnaast ook vaak kortere video’s openen. Het aantal views dat mobiele gebruikers genereren bedraagt 50% van het totaal aantal pageviews op Youtube, op basis van tijdsduur zijn computer- en laptopgebruikers grotere gebruikers van Youtube voor het kijken en luisteren naar muziek.

Gratis Youtube en Youtube abonnementen

Gratis muziek luisteren op Youtube is heel vanzelfsprekend¬†en helaas zijn de lange reclameblokken aan het begin van veel muziekvideo’s dat ook. En daar zal weinig verandering in komen: gratis muziek aanbieden kan alleen als er inkomsten tegenover staan. Toch lijkt Youtube een koerswijziging te gaan doorvoeren.

Om mensen die muziekvideo’s willen bekijken zonder reclame tegemoet te komen werkt Youtube momenteel aan een eigen muziekdienst. Deze nieuwe muziekdienst, Youtube Music Key, werd al geruime tijd geleden aangekondigd. Deze dienst is nog volop in ontwikkeling. Voor nu houdt de CEO van Youtube het erop dat het bedrijf nog onderzoekt hoe het bedrijf net zoals Spotify of Netflix muziek en video kan aanbieden tegen een vast bedrag per maand.

Hoe hoog dit bedrag is en welke mogelijkheden een Youtube Music Key abonnement zal hebben is nog onbekend. Ook over de datum waarop de nieuwe muziekdienst van Youtube live zal gaan is nog niets bekend. Wel lijken mogelijkheden als muziek downloads en persoonlijke afspeellijsten voor de hand liggend.

1 reactie opYoutube op mobiel groeit sterk; bedrijf werkt aan betaalde versie

  • ikkie

    Nog een alternatief voor Spotify, hoe meer keus hoe beter maar de prijzen voor streaming muziek vind ik nog te duur. Maak het goedkoper en meer mensen gaan muziek streamen in plaats van muziek downloaden lijkt me.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.