Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Youtube stelt eigen muziek streaming-dienst uit

Youtube werkt aan dienst waarmee gebruikers muziek kunnen downloaden en streamen

Youtube – Muziek Streamen

Mensen die veel muziek downloaden van Youtube waren begin vorige maand erg blij met de aankondiging dat het bedrijf werkte aan een eigen streaming muziekdienst. Vandaag liet Google, eigenaar van Youtube, weten dat de eigen betaalde streaming-dienst waarmee mensen muziek kunnen streamen en downloaden van Youtube voorlopig niet zal worden aangeboden.

Het uitstel voor de muziek download en streaming dienst voor Yoube heeft te maken met de functionaliteit die Google graag meegeeft aan de dienst. Zo zou het bedrijf niet alleen officiële muziek willen aanbieden maar ook mash-ups, playback-video’s en andere muziek en video’s van Youtube gebruikers.

Licenties in orde

De dienst is verder wel helemaal af volgens de site All Things D. Zo zijn alle licenties voor de muziek die mensen via Youtube kunnen streamen en downloaden in orde. Youtube heeft met alle grote platenmaatschappijen overeenkomsten waardoor een groot deel van de muziek op Youtube beschikbaar is via de nieuwe muziekdienst.

Ondanks het feit dat de licenties in orde zijn zal de Youtube app waarmee betaald video’s gedownload en gestreamd kunnen worden pas volgend jaar worden uitgebracht. Over de functionaliteit van de officiële Youtube download en streaming app is nog weinig bekend. Wel zal de dienst het mogelijk maken om zonder reclame Youtube video te kunnen streamen. Daarnaast zal het op smartphones mogelijk zijn om muziek te luisteren terwijl andere taken worden uitgevoerd.

Tweede Google muziekdienst

Naast het al eerder uitgebrachte All Access is de nog uit te komen Youtube muziekdienst de tweede streaming dienst waar Google aan werkt. Het lijkt er dan ook op dat het bedrijf mogelijkheden ziet in het aanbieden van streaming muziek. Of Google met haar Youtube app en All Access muziekdienst Spotify van de troon weet te stoten is natuurlijk de vraag.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.