Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Youtube viert deze week haar 10-jarige jubileum

Youtube bestaat 10 jaar

Youtube bestaat 10 jaar

Het is deze week, gisteren om precies te zijn, precies tien jaar geleden dat de eerste video op Youtube werd geplaatst. Deze video markeerde het begin van het succesverhaal dat Youtube sindsdien is. Artiesten, video-makers, muzikanten en vele thuis-filmers gebruiken de website inmiddels op video en muziek te downloaden en verspreiden. Youtube telt inmiddels meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers.

De eerste video op Youtube is een amateur-video van een van de oprichters van Youtube. Jawed Karim is te zien terwijl hij in een dierentuin voor een groepje olifanten staat. De video staat symbool voor de vele miljoenen andere home-video’s die Youtube inmiddels rijk is. Karim werd multimiljonair toen Google Youtube overnam: hij kreeg meer dan 60 miljoen dollar aan Google aandelen voor zijn belang in Youtube.

De eerste video op Youtube

Muziek op Youtube

Muziek downloaden van Youtube

Muziek downloaden van Youtube zonder toolbars

Youtube heeft haar succes mede te danken aan de vele artiesten die hun muziek via Youtube aanbieden. De carrière van een groot aantal artiesten kreeg een boost of begon zelfs via Youtube. Vooral de mogelijkheid om gratis muziek te luisteren en videoclips te bekijken zorgden voor veel media aandacht voor bekende en onbekende artiesten.

Het was zelfs enige tijd mogelijk om gratis muziek te downloaden van Youtube. Daarvoor moest een simpel programma gebruikt worden. Ook via websites was het mogelijk om gratis muziek te downloaden van Youtube. Inmiddels is Google heel streng in het optreden tegen partijen die muziek laten downloaden van Youtube.

De toekomst van Youtube

Hoe de toekomst van Youtube eruit zal zien is in grote lijnen bekend. Google zal proberen om meer inkomsten te behalen uit de video-website. Tot op heden heeft Youtube namelijk nog geen cent opgeleverd door de hoge kosten voor de benodigde bandbreedte.

Youtube is bijvoorbeeld van plan om betaalde abonnemten aan te bieden voor zowel normale video’s als voor muziek-video’s. De muziekdienst van Youtube (Youtube Music Key) zal later dit jaar geïntroduceerd worden terwijl andere betaalde Youtube abonnementen op een later moment beschikbaar komen. Verder zullen ook steeds meer video’s en muziek van reclame voorzien worden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.