Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Ziggo en XS4all: pak de mensen die illegaal muziek downloaden aan

Internet providers Ziggo en XS4all stonden afgelopen donderdag in de rechtszaal om zich te verweren in de rechtszaak rondom de Pirate Bay blokkade. De providers maakten geen vrienden met mensen die illegaal gratis muziek downloaden via p2p programma’s als Vuze en Frostwire: Ziggo en XS4all beweren namelijk dat het aanpakken van mensen die illegaal downloaden veel beter werkt dan het blokkeren van websites waar torrent-bestanden voor films, tv-series en muziek gevonden kunnen worden.

Volgens de advocaat van XS4all zijn er andere manieren om illegaal downloaden aan te pakken. Deze manieren werken veel beter dan de huidige blokkade van de Pirate Bay torrent website. Deze blokkade is daardoor onnodig en niet gerechtvaardigd. Omdat ook Ziggo meedoet in de rechtszaak sprak de advocaat van XS4all ook namens deze provider.

Pak individuele file-sharers aan

Als voorbeeld van een manier om illegaal muziek downloaden effectiever te bestrijden noemt de advocaat het aanpakken van individuele file-sharers. Vooral de groep mensen die veel auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden zou beter aangepakt moeten worden. Volgens de advocaat wordt driekwart van al het bittorrent verkeer door slechts 2% van alle mensen die bittorrent gebruiken om gratis te downloaden veroorzaakt. Als deze kleine groep door stichting Brein zou worden aangepakt dan zou het snel gebeurt zijn met het p2p verkeer in Nederland, aldus de advocaat.

Hoe stichting Brein deze kleine groep van downloads zou moeten aanpakken liet de advocaat in het midden. Daarnaast werd wel aangegeven dat ook betere voorlichting over de schadelijke effecten van het gratis downloaden van muziek en films kan helpen tegen het veelvuldig gebruik van p2p softare om te downloaden. Tenslotte zouden ook adverteerders aangepakt moeten worden, zonder het geld van adverteeerders op torrent-sites als de Pirate Bay zouden veel van die sites wegens geldgebrek hun deuren moeten sluiten.

Stichting Brein is het niet eens met de argumenten van XS4all en Ziggo. Zij menen juist dat het aanpakken van individuele file-sharers onbegonnen werkt is vanwege het grote aantal mensen dat zich schuldig maakt aan het illegaal downloaden. Daarnaast is stichting Brein van mening dat XS4all en Ziggo alleen maar uit zijn op het verkopen van bandbreedte. Iets dat door het gratis downloaden van muziek, films en tv-series erg lucratief is. Om te kunnen downloaden moeten mensen wel aan torrent bestanden komen, en die vindt men erg gemakkelijk op de Pirate Bay en andere torrent-sites.

bron: tweakers.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.