Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Ziggo werkt niet aan aan nieuwe plannen stichting Brein

ziggo

ziggo

Ziggo is de grootste internetprovider van Nederland. In een reactie op een persbericht van copyrightwaakhond Brein heeft het bedrijf laten weten geen meldingen te zullen sturen aan gebruikers die gratis muziek downloaden uit illegale bron.

Naast Ziggo zien ook XS4all en KPN weinig in het plan van Tim Kuik en zijn stichting Brein. Zij kwalificeren de uitvoering van de nieuwe plannen als ‘niet voor de  hand liggend’ en ‘uitermate onwaarschijnlijk’.

Wat is Brein van plan?

Brein is van plan om mensen die illegaal muziek, series of films downloaden een waarschuwing te sturen. Dit wil de stichting doen op basis van het ip-adres van iemand die uit illegale bron download. Deze ip-adressen wil Brein doorsturen naar Ziggo, KPN en XS4all zodat zij mensen kunnen waarschuwen dat wat ze doen strafbaar is.

Ben je een fanatieke downloaden via Bittorrent? Dan zou het met deze plannen dus zo maar kunnen gebeuren dat je een waarschuwing ontvangt als je muziek download. Als je anoniem download via Spotnet een SSL verbinding loop je zeer weinig risico.

Waarom doet Brein dit?

Brein hoopt met het tonen van waarschuwingen aan gebruikers die muziek downloaden uit illegale bron een gedragsverandering te bereiken. Momenteel is het in Nederland nog de gewoonste zaak om van internet muziek te downloaden waarvoor op andere plekken betaald moet worden.

Door gebruikers te waarschuwen hoopt Brein dat mensen zich bewuster worden van het feit dat men niet anoniem is tijdens het downloaden. Verder denkt men ook een cultuuromslag te bereiken: mensen gaan zich meer en meer realiseren dat het niet de normaalste zaak van de wereld is om gratis muziek te downloaden.

Providers zijn niet verplicht

In eerste instantie wil Brein de grote providers niet verplichten om waarschuwingen te versturen. Uit nader onderzoek van Tweakers.net blijkt echter dat providers weinig voelen voor het op deze manier benaderen van hun klanten.

Volgens een woordvoerder van Ziggo is het bedrijf van mening dat zij als onafhankelijke partij fungeren die alleen toegang tot het internet faciliteert. Het waarschuwen van gebruikers past niet binnen deze rol.

In Engeland zijn enkele providers begonnen met het versturen van waarschuwingen aan downloaders. In dat land is dit ook niet verplicht. Providers kunnen zich echter beter vinden in de verantwoordelijk die copyrightwaakhonden van hen verwachten.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.