Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Bearshare – hoe moet je muziek downloaden met Bearshare

Bearshare is een p2p programma waarmee je muziek gratis kunt downloaden. Naast gratis downloaden kun je met Bearshare ook betaald muziek downloaden. Het downloadprogramma is dan ook legaal en wordt zelfs door de RIAA niet meer bestreden. Hoewel Bearshare in het verleden beschikbaar was in verschillende varianten die je gratis en betaald muziek lieten downloaden kun je vandaag de dag nog maar een versie van Bearshare gebruiken. Deze versie laat je gratis muziek downloaden van het Gnutella P2P netwerk. Maar naast deze gratis downloads pushed Bearshare je erg om toch liever de muziek betaald te downloaden. Hoe je gratis muziek download met Bearshare lees je op deze pagina.

De nieuwste versie van het Bearshare downloadprogramma is versie 10. Deze versie kwam 1 november 2011 uit, bijna 10 jaar nadat de eerste versie van Bearshare het levenslicht zag. Als je Bearshare versie 10 wilt gebruiken om muziek te downloaden dan vind je hier de download link naar het programma. Lees wel verder want in deze handleiding lees je precies hoe je Bearshare installeert en hoe je het programma handig gebruikt om muziek gratis te downloaden.

Bearshare installeren

Nadat je de download link hebt aangeklikt is het Bearshare programma snel gedownload, het bestand is slechts 2.2MB groot. Dubbelklik op de bestandsnaam en het installatie programma gaat lopen. Wil je geen adware en andere onnodige nieuwe programma’s op je pc klik dan in het installatieprogramma op ‘Custom installation’ en haal de beide vinkjes daaronder weg. Zie onderstaand screenshot.

bearshare-installeren

Bearshare installeren

Nadat de vinkjes zijn weggehaald klik je op ‘Accept and install’. Met het klikken op deze link ga je akkoord met de voorwaarden die Bearshare aan haar programma heeft verbonden. Na een korte installatie is Bearshare op je systeem geïnstalleerd. De volgende stap om met Bearshare muziek te downloaden is het configureren van het downloadprogramma voor muziek. Je kunt ervoor kiezen om allerlei opties aan te klikken maar voor de meeste mensen volstaan de standaard instellingen. Laat de vinkjes staan bij ‘Add icons to desktop’ en ‘Run Bearshare now’. Met de eerste optie zorg je ervoor dat op je desktop links staan naar het Bearshare downloadprogramma. De tweede optie zorgt ervoor dat het programma gelijk opstart nadat je op ‘Done’ klikt. Hieronder een screenshot van de meeste handige instellingen voor Bearshare.

bearshare-instellen

Bearshare instellen

Bearshare instellen

Nadat je op ‘Done hebt geklikt duurt het even voordat Bearshare helemaal is opgestart. Je komt daarna in een scherm terecht waarin je een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mail moet invullen. Voordat je muziek kunt downloaden met Bearshare is het helaas verplicht om dit in te vullen. Na dit eerste scherm vind je vervolgens een tweede scherm waar je je land, geboortedatum en geslacht in moet vullen. Ook hier geldt dat de vetgedrukte velden verplicht ingevuld moeten worden. Hieronder de twee schermen die je moet invullen voordat je met Bearshare gratis muziek kunt downloaden.

bearshare-registratie

Bearshare registratie 1

bearshare-registratie-2

Bearshare registratie 2





Nadat je de registratie van Bearshare hebt doorlopen is de volgende stap een logische.

Muziek downloaden met Bearshare

Het programma start namelijk op en vanuit de interface van Bearshare kun je nu een woord ingeven waarop je wilt gaan zoeken. Uiteraard typ je hier de naam van een track of de naam van een artiest in waarvan je muziek wilt gaan downloaden op kopen. Na het intypen van een artiest of track-titel krijg je onderstaand scherm. Hier zie je de interface van Bearshare met een zoekopdracht voor het downloaden van muziek bij het zoekwoord ‘Lil’ Wayne‘. Je ziet dat Bearshare erg aandringt op het kopen van muziek, toch is het mogelijk om gratis muziek te downloaden. Daarvoor klik je op ‘download’, gelijk achter de track die je wilt downloaden. In het scherm hieronder zie je die ‘download’ niet staan. Je moet daarvoor verder naar beneden scrollen. De muziek die bovenaan staat is muziek je legaal kunt luisteren en downloaden.

muziek-downloaden-bearshare

Downloaden met Bearshare

Nadelen muziek downloaden met Bearshare

Bearshare is een handig programma om muziek gratis te downloaden. Ook de mogelijkheden om betaald muziek te luisteren en te downloaden werken prima. Toch is er een groot nadeel aan Bearshare. Het programma download bestanden namelijk alleen in WMA formaat. Dit formaat is vergelijkbaar met het mp3 bestand waarin veel muziek downloads worden aangeboden. Het belangrijkste verschil is dat WMA bestanden beschermd worden door een Windows certificaat.

Dit betekent dat je Bearshare downloads niet rechstreeks kunt afspelen op je iPod of iPad. Toch is de redactie van gratismuziekdownload erg enthousiast over Bearshare. Vooral de gemakkelijke installatie en de vele muziek die je kunt downloaden en luisteren spreken erg aan. Wil je Bearshare zelf downloaden en gebruiken? Je vindt het programma hier. En tenslotte: hoe je muziek download via Bearshare lees je hier, andere manieren van muziek downloaden vind je terug op deze website.