Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Ares – muziek downloaden via Bittorrent

Muziek downloaden met Ares

Ares

Ben je op zoek naar goede, betrouwbare en gratis software om muziek te downloaden van internet? Dan kun je niet om Ares heen. Met dit programma download je in een handomdraai via Bittorrent de leukste muziek.

In deze handleiding ‘gratis muziek downloaden met Ares’ lees je waar je het programma kunt downloaden en hoe je moet beginnen met downloaden. Ook leer je op welke zaken je moet letten tijdens de installatie van Ares.

Ares is een downloadprogramma dat al sind 2002 wordt ontwikkeld. De eerste versies van Ares werkten nog via het Gnutella netwerk in de huidige versies werkt Ares alleen nog via Bittorrent. Beide protocollen zijn gebaseerd op het feit dat mensen die muziek downloaden tegelijkertijd ook meewerken aan de verspreiding van deze muziek.

Gratis muziek downloaden kan illegaal zijn.

Downloadverbod

In Nederland en in veel andere Europese landen is het downloaden en uploaden van muziek via p2p protocollen zoals Bittorrent in veel gevallen illegaal. Besluit je om muziek te gaan downloaden via Ares zorg er dan voor dat je dat anoniem doet. Verder is het aan te raden om alleen muziek die je mag downloaden via Ares te zoeken.

Beginnen met gratis muziek downloaden

Wil je Ares installeren om gratis te downloaden en ben je bewust van de eventuele risico’s? Dan kun je nu lezen  hoe je Ares moet downloaden en installeren. De download en installatie van Ares vergen weinig van je computer.

Nu downloaden

Klik hier om de nieuwste versie van Ares te downloaden via Sourceforge. Gebruik altijd een virusscanner tijdens het downloaden van software van andere websites!

Tijdens de installatie van Ares worden een aantal extra programma’s geinstalleerd als je niet oplet. Doorloop de installatie van Ares daarom met veel zorgvuldigheid. Na het openen van het installatiebestand wordt je bijvoorbeeld gevraagd om de Ask toolbar te installeren. Dat is niet nodig voor de werking van Ares en kan problemen veroorzaken op je computer.

Om de Ask toolbar te skippen kun je op ‘Decline’ klikken. Ook voor andere software zoals Opera is een klik op ‘decline’ voldoende om de installatie hiervan te voorkomen. in de schermafbeelding hieronder zie je waar de ‘Decline’ knop zich bevindt.

weiger alle extra software tijdens het installeren van Ares.

Weiger alle extra software tijdens het installeren van Ares. Zo voorkom je problemen met je computer.

Afhankelijk van de versie van het installatiebestand moet je deze ‘weiger-knop’ drie keer aanklikken om Ares te installeren zonder overbodige software. Zodra Ares geen extra aanbiedingen meer voor je heeft kun je beginnen met de installatie van Ares om zo snel gratis muziek te gaan downloaden.

Ares gebruiken

De installatie van Ares verloopt zeer snel. Voordat je kunt beginnen met het gratis downloaden van leuke muziek moet je nog een stap doorlopen. Ares moet Ares toegang hebben tot het internet. Dat is heel eenvoudig, Windows vraagt namelijk bij het eerste gebruik of Ares online mag gaan. Klik op ‘Toegang toestaan’ om online te gaan.

Geef Ares toegang tot internet om muziek vanaf te downloaden.

Geef Ares toegang tot internet om muziek vanaf te downloaden.

Is dat eenmaal gelukt? Dan kun je beginnen met downloaden. In het zoekvak kun je aangeven wat je wil downloaden. Dan kan muziek zijn maar je kunt ook andere mediabestanden downloaden. Verder kun je torrent en magnet links importeren om deze gelijk te downloaden.

Tenslotte

Nogmaals de waarschuwing dat gratis muziek downloaden, ook met Ares, in Nederland verboden is als het muziek betreft waarop copyright berust. Gebruik je Ares om te downloaden uit legale bronnen dan hoef je je nergens zorgen over te maken!