Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden met Soulseek

Een van de beste manieren om gratis muziek te downloaden in het mp3 formaat is door het gebruik van het Soulseek downloadprogramma. De Soulseek download-software is specifiek bedoeld om muziek te downloaden die vanuit de underground scene wordt uitgebracht. Veel en snel gratis muziek downloaden doe je met Soulseek. Ook is veel muziek die via Soulseek wordt aangeboden legaal te downloaden. Dit komt vooral omdat veel artiesten die nog niet zijn doorgebroken hun muziek via Soulseek verspreiden. Wil je leren hoe je snel gratis muziek kunt downloaden met Soulseek? Lees dan nu onze handleiding Soulseek.

Soulseek downloaden

Gratis Muziek Downloaden met Soulseek

Soulseek

Soulseek downloaden doe je via de website van het programma. Deze vind je via deze link. Navigeer naar ‘download’ en download een van de versies van Soulseek. Zoals je ziet worden zowel Windows, Mac als Linux versies van Soulseek aangeboden. Kies uiteraard de versie die bij jouw besturingssysteem hoort.

Na het aanklikken van de link begint de Soulseek download. Afhankelijk van je verbinding kan dit enkele seconden tot enkele minuten duren. Het Soulseek installatiebestand is slechts 10MB groot, de installatie van Soulseek kost in zijn geheel rond de 30MB. Daarmee neemt het downloadprogramma een stuk minder ruimte in op je harde schijf in vergelijking met alternatieve downloadprogramma’s als Spotnet of uTorrent.

Soulseek installeren

Na het downloaden is het dubbelklikken op het gedownloade bestand genoeg om de installatie te beginnen. De installatie van Soulseek start met het volgende scherm, de eerste optie is verplicht, de tweede optie plaatst automatisch snelkoppelingen.

stap 1 in de installatie van Soulseek

stap 1 in de installatie van Soulseek

De tweede stap in de installatie van Soulseek is het aangeven in welke map je de software graag wilt installeren. Je kunt aangeven in welke map en op welke schijf de Soulseek installatie geplaatst moet worden. Na het selecteren van de map en schijf is een klik op ‘volgende’ genoeg om de installatie te starten.

De tweede stap tijdens de installatie van Soulseek

De tweede stap tijdens de installatie van Soulseek

Na enkele seconden (afhankelijk van de snelheid van je computer) is het installeren van de software klaar. Klik op ‘sluiten’ om de installatie te voltooien. Om nu te beginnen met gratis muziek downloaden met Soulseek moet je het programma opstarten. Dit kun je doen door naar de map te navigeren waar je Soulseek hebt geinstalleerd. Ook kun je via het startmenu Soulseek opstarten.

Met Soulseek gratis muziek downloaden

Na het opstarten van Soulseek krijg je, op een Windows computer althans, een melding te zien van de Windows Firewall. De firewall van Windows blokkeert standaard in- en uitgaand netwerkverkeer van programma’s die deze niet herkent. Om Soulseek te gebruiken om gratis te downloaden moet de firewall het programma niet blokkeren. Om dit voor elkaar te krijgen moet je ‘Blokkering opheffen’ aanklikken.

Geef Soulseek toestemming om het internet te gebruiken

Geef Soulseek toestemming om het internet te gebruiken

De volgende stap in het gebruiken van Soulseek om te downloaden is het ingeven van een gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze naam/wachtwoord combinatie herkent Soulseek je als je het programma opnieuw opstart. Geef je gebruikersnaam en wachtwoord op en klik op ‘ok’ om verder te gaan.

Geef een naam en wachtwoord op voor het gebruik van Soulseek

Geef een naam en wachtwoord op voor het gebruik van Soulseek

Net zoals bij veel p2p downloadprogramma’s is het ook voor Soulseek noodzakelijk om een folder aan te geven die het programma mag delen met andere mensen die gratis muziek willen downloaden. Volgens de melding van Soulseek, die in het screenshot hieronder te zien is, moet je zelfs een folder delen omdat je anders niets kunt downloaden van andere mensen die muziek aanbieden via de Soulseek software. Door op ‘ok’ te klikken kun je aangeven welke folder je wilt delen met andere mensen die Soulseek gebruiken.

Om te downloaden met Soulseek moet je een folder delen

Om te downloaden met Soulseek moet je een folder delen

In het nu volgende scherm kun je aangeven welke map op je computer je wilt delen met andere mensen. Het verdient de aanbeveling om een map te selecteren waarin een aantal mp3 bestanden staan die je legaal mag delen met andere gebruikers van Soulseek. Denk daarbij vooral aan rechtenvrije muziek of muziek die je zelf gemaakt hebt.

Kies hier welke map je wilt delen

Kies hier welke map je wilt delen

Na het selecteren van de map met mp3 bestanden die je wilt delen klik je twee keer op ‘ok’ om te beginnen met downloaden. Het kan zijn dat Soulseek met een melding komt dat de gebruikersnaam en het wachtwoord niet overeenkomen. Dit komt omdat iemand anders deze gebruikersnaam al heeft geregistreerd. Om te beginnen met downloaden moet je dus je naam en wachtwoord nog eens wijzigen.

Dit doe je door in menu te navigeren naar ‘options’ en dan bovenin het menu de optie ‘change username / password aan te klikken. Je komt dan in onderstaand scherm terecht waarin je opnieuw een naam en wachtwoord kun intypen. Kies iets waaarvan je denkt dat het uniek is, bij voorkeur een combinatie van letters en cijfers.

Kies opnieuw een gebruikersnaam om te beginnen met downloaden

Kies opnieuw een gebruikersnaam om te beginnen met downloaden

Het muziek downloaden via Soulseek is nu eenvoudig. Klik op het tabblad ‘search’ en typ de titel van een liedje of de naam van een artiest of volledig album in en selecteer vervolgens in de lijst welke mp3 bestanden je gratis wilt downloaden. In het screenshot hieronder zie je hoe een en ander eruit ziet.

de interface van Soulseek

de interface van Soulseek

Conclusie en meer informatie

Soulseek is een prima programma om muziek gratis te downloaden. Het aanbod is groot, de installatie en interface zijn simpel en het programma download snel. Nadeel aan Soulseek is de gecentraliseerde server waarop alle beschikbare downloads worden geïndexeerd. Daarnaast is het aanbod van gratis muziek groot, maar het aanbod via andere download-software zoals Spotnet en vooral uTorrent is vele malen groter.

Heb je vragen of opmerking over muziek downloaden met Soulseek? Laat het ons dan weten als reactie op deze handleiding. Ook kun je vragen stellen in ons Facebook profiel.