Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden met Bittorrent via torrentbestanden en magnet-links

Met Magnet-links kun je makkelijk downloaden van Bittorrent.

Met Magnet-links kun je makkelijk downloaden van Bittorrent.

Als je vaker download van internet dan ken je de term Bittorrent vast wel. Met Bittorrent is het namelijk erg gemakkelijk om gratis muziek, films of series van internet te halen. Ook begrippen als torrents, magnets en p2p komen vaker voorbij als het gaat over downloaden.

Wil je meer informatie over het gebruik van Bittorrent, torrents en magnet-links? Dan vind je in deze handleiding meer informatie. Maar ook als je wil weten hoe Bittorrent precies werkt dan zit je op deze pagina goed.

Om te beginnen

Veel mensen denken dat Bittorrent een programma is om te downloaden. Dat is echter niet het geval: Bittorrent is geen download programma. Met Bittorrent kunnen twee zaken bedoeld worden, die beide wel met het downloaden van bestanden te maken hebben.

Allereerst is Bittorrent de naam van een protocol dat bestandsuitwisseling mogelijk maakt. Aangezien muziek downloaden niets meer is dan het uitwisselen van mp3 bestanden met andere mensen snap je natuurlijk dat je met het bittorrent protocol muziek kunt downloaden.

Verder is Bittorrent de naam van het bedrijf dat het Bittorrent protocol ontwikkelt: op de site van dat bedrijf kun je meer lezen over de werking van Bittorrent. Ook biedt het bedrijf bijvoorbeeld Bittorrent Bundles aan. Dat zijn bestanden die je met Bittorrent kunt downloaden en die gratis muziek bevatten. Verder maakt Bittorrent ook een downloadprogramma met dezelfde naam.

gratis-muziek-downloaden-bittorrent

Het logo van Bittorrent.

Bittorrent, een P2P protocol: downloaden van andere mensen

Bittorrent is het Engelse woord voor ‘stortvloed’ en dat is ook hoe Bittorrent eigenlijk werkt. Via een decentraal platform wordt een willekeurige muziek mp3 of ander bestand via een heleboel computers verspreid naar iedereen die dat bestand wil hebben.

Het decentrale uitwisselen van media bestanden werkt via een zogenaamd torrent bestand. Zodra je een torrent bestand gebruikt om gratis muziek te gaan downloaden werk je zelf ook mee aan het verspreiden ervan.

De goede lezer weet natuurlijk al dat dat de essentie is van het downloaden via p2p netwerken. In het begin gaat het downloaden nog langzaam, maar ben je bijna klaar met je muziek download dan gaat het muziek downloaden steeds sneller.

Kenmerk van het downloaden met Bittorrent is het principe dat dit p2p systeem vooral goed werkt voor het downloaden van grote muziek bestanden. Dit betekent dat je vooral volledige albums het beste download met Bittorrent. Losse liedjes kun je ook downloaden met Bittorrent maar dat werkt minder handig.

Bittorrent: ook om legaal gratis muziek te downloaden

Met Bittorrent Bundles kun je legaal gratis muziek downloaden met Bittorrent.

Met Bittorrent Bundles kun je legaal gratis muziek downloaden met Bittorrent.

Bittorrent wordt zowel voor legaal als illegaal downloaden gebruikt. Legale toepassingen van het systeem zijn onder andere het verspreiden van open-source software zoals Linux distributies.

Daarnaast wordt bittorrent veel gebruikt om muziek en film bestanden te verspreiden. Dit is in sommige gevallen illegaal maar het is natuurlijk niet verboden om muziek in mp3 formaat waarop je zelf de rechten hebt te downloaden via Bittorrent.

Om te muziek downloaden met Bittorrent moet je allereerst een torrent bestand vinden met daarin de gegevens over de muziek die je wilt downloaden. Torrent bestanden kun je prima zoeken met bijvoorbeeld Google. Maar ook de Pirate bay is een goede website voor het vinden van torrents. En wil je zeker zijn van legale muziek downloads? Probeer dan Bittorrent bundels.

Heb je eenmaal een Bittorrent bestand dan is het belangrijk om deze met behulp van een programma te gaan inlezen en vervolgens te downloaden. Muziek downloaden met Bittorrent is niet moeilijk, het vinden van goede torrent-bestanden is dat echter wel. Zorg voor een goede omschrijving van de muziek die je wil downloaden en combineer deze in Google met een term als Torrent of Magnet.

Muziek downloaden met uTorrent

gratis-muziek-downloaden-utorrent

uTorrent is een van de meestgebruiker downloadprogramma’s.

Een van de programma’s waarmee je mp3 muziek bestanden kunt downloaden is uTorrent. uTorrent valt vooral op door de eenvoud, het gebruiksgemak en de snelheid waarmee het programma werkt. Vandaag de dag is uTorrent de beste keus om mp3’s te downloaden via het Bittorrent p2p netwerk.

Nadat je uTorrent hebt gedownload volgt een eenvoudig installatie waarmee je het programma op je computer installeert. Geef wel even aan waar precies op je computer de tijdelijke bestanden en de complete bestanden opgeslagen kunnen worden.

Nadat je uTorrent heb geïnstalleerd is het nu zaak om Torrent bestanden te vinden je kunt inladen om zo je gratis muziek te downloaden. Veel Torrents vind je via Google. Gebruik hiervoor de naam van de artiest, de album of het mp3 bestand wat je zoekt in combinatie met het woord torrent.

Zoals je hierboven al kon lezen is muziek downloaden met Bittorrent een fluitje van een cent, zolang je maar zorgt voor een goed Torrent-bestand met daarin de correctie informatie voor het downloaden van een volledig album.

Virussen, spyware of malware via Bittorrent

Het bittorrent protocol staat bekend om haar eenvoud. Iedereen kan leren downloaden met programma’s op basis van Bittorrent. Daardoor is Bittorrent erg populair onder mensen die virussen en malware willen verspreiden. Let daarom goed op wat voor je torrents je download.

Je kunt vaak zien aan een torrent bestand of het veilig is door naar de extensie van het bestand te kijken. Alle bestanden die eindigen op .Torrent zijn in de meeste gevallen virus en spyware vrij.

Download je een Bittorrent bestand dat eindigt op .exe, .bat of .com gooi dat dan meteen weg nadat je het hebt gedownload. Dit soort bestanden bevatten meestal spyware of virussen. Wees zorgvuldig in het kiezen welke Bittorrent bestanden je downloadt, je wilt geen virus op computer dankzij het downloaden van gratis muziek.

Als je het torrent bestand hebt gevonden voor de mp3 of andere media die je wilt downloaden dan is het nu zaak om bestand in te laden in uTorrent. Dit doe je eenvoudig door het bestand naar het uTorrent scherm te slepen. Het programma snapt dan zelf dat je het bestand dat je hebt aangedragen graag wilt downloaden.

Zodra uTorrent het torrent bestand heeft ingelezen begint het downloaden van de muziek die jij graag wil luisteren. Tegelijkertijd met de download van de muziek begin je ook met het verspreiden van dit zelfde mp3 bestand. En dat laatste is dus illegaal als je niet de rechten bezit op dit mp3 muziek bestand.