Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden met Emule

emule

emule

Als je muziek wilt downloaden van het internet kan dat op veel verschillende manieren. Over die manieren lees je, zoals je weet, op gratismuziekdownload.nl alles. Een van de downloadprogramma’s die je nog niet terugvond op deze site is het programma eMule. Vandaag komt daar verandering in, hier namelijk de handleiding muziek downloaden met eMule. Daarnaast uiteraard ook informatie over de werking van eMule en antwoord op de vraag of muziek downloaden met eMule legaal dan wel illegaal is.

Wat is eMule?

eMule is een peer 2 peer downloadprogramma dat vergelijkbaar is met Bittorrent. Net zoals Bittorrent gebruik eMule een p2p netwerk waar film en muziek wordt aangeboden door andere gebruikers van de software. Het p2p netwerk dat eMule gebruikt heet het EDonkeynetwerk (eD2k). Om muziek te downloaden via eMule heb je, in tegenstelling tot downloaden via Bittorrent, geen ’torrent’ bestanden nodig. Alle muziek die je wilt downloaden kun je selecteren door het aanklikken van het album, liedje of de artiest in het eMule downloadprogramma.

Hoe moet je eMule downloaden en installeren?

Om te beginnen met eMule moet je uiteraard de software downloaden. Dit kan via de eMule website die je vindt via deze link. Na het downloaden van de software start een wizard op die je door het installatieproces leidt. Hieronder een screenshot van een van de stappen in het installatieproces.

eMule installeren

eMule installeren

Na het voltooien van de installatie krijg je het onderstaande scherm te zien. Dit scherm betekent dat eMule met succes is geïnstalleerd en dat je kunt beginnen met het instellen de software om zo snel te beginnen met het downloaden van muziek.

eMule installeren succes

Het installeren van eMule is succesvol.

eMule instellen

Na het installeren kun je het eMule programma opstarten via het bureaublad of via het start-menu. Na het aanklikken van het pictogram zal de Windows Firewall gelijk openen met de vraag of je de blokkering die de Firewall standaard opwerpt voor dit downloadprogramma wilt opheffen. Om muziek te downloaden met eMule is het belangrijk om dat te doen. Klik daarom op de ‘Blokkering opheffen’. Hoe dit eruit ziet kun je bekijken in het nu volgende screenshot.

Blokkering Firewall eMule opheffen

Blokkering eMule opheffen

Na het opheffen van de Firewall blokkering vervolgt de eMule installatiewizard met de vraag welke gebruikersnaam het programma zal gebruiken. Je kunt hier zelf wat bedenken of je laat eMule zelf een naam bedenken. Het scherm dat je te zien krijgt ziet er als volgt uit.

eMule gebruiker instellen

eMule gebruiker instellen

Poorten openen

Om muziek te downloaden met eMule is de volgende stap tijdens het instellen van het programma het aangeven welke poorten de software mag gebruiken. Net zoals Bittorrent gebruikt eMule poorten om te communiceren met andere gebruikers van de software. Wil je weten hoe je poorten moet openen om te downloaden met eMule? Dan lees je op draadloos-internetten.com hoe je dat kunt doen.

Zonder het openen van poorten werkt eMule ook, alleen krijg je dan geen voorrang tijdens het downloaden van muziek. Hieronder een schermvoorbeeld waar je kunt instellen welke poorten je moet openen om te downloaden. Na het ingeven van de poorten die de eMule software kan gebruiken om muziek te downloaden is het aangeven van de prioriteiten die de software moet hanteren rondom het aanbieden van bepaalde downloads. In principe kan het weinig kwaad om beide opties aan te vinken. Je muziek downloads zullen er wellicht iets sneller door gaan.

eMule poorten openen en testen

eMule poorten openen en testen

eMule verbergen voor providers

Sommige internet providers en bepaalde instellingen (denk aan universiteiten en hogescholen) verbieden het hun gebruikers om muziek te downloaden via p2p netwerken. Om te voorkomen dat je met eMule niets kunt downloaden doordat je provider of netwerk het p2p delen heeft uitgeschakeld kun je in het volgende scherm het gebruik van eMule wil verbergen. Dit verbergen biedt geen garantie op succesvol downloaden met eMule. Wel is het verstandig om deze optie aan te zetten als je twijfelt aan de welwillendheid van je universiteit of hogeschool als het aankomt op muziek downloaden.

het gebruik van eMule downloaden verbergen

het gebruik van eMule downloaden verbergen

In het nu volgende scherm kun je aangeven welke p2p netwerken je wil gebruiken om muziek te downloaden via eMule. Zowel het ed2K netwerk als het KaD netwerk worden ondersteund. Voor meer succesvolle downloads is het aan te raden beide opties aangevinkt te laten.

eMule opstarten

Na het volledig doorlopen van de installatie van eMule is het programma nu klaar om te beginnen met downloaden. Als je het programma opstart moet je als eerste aangeven welke server eMule zal gebruiken om downloads van te vinden. Het selecteren van een server doe je het dubbelklikken op een van de beschikbare servers. Het verbinding maken met een van de servers duurt enkele ogenblikken.

eMule moet verbinding maken met een server

Verbinding maken met een server

Het muziek downloaden kan beginnen

Zodra de verbinding met een server er is kun je beginnen met zoeken en downloaden van muziek. Dit doe je door in het zoekvak linksboven in de interface de titel van een album, liedje of de naam van een artiest in te geven. Na het intypen daarvan klik je op ‘start’ en eMule zal alle beschikbare downloads weergeven. Na het aanklikken van de muziek die je wil downloaden start de download meteen.

eMule muziek zoeken downloaden

eMule muziek zoeken

Afhankelijk van de hoeveelheid bronnen voor jouw muziek download duurt het enkele minuten tot uren voordat je download compleet is. Je muziek download wordt opgeslagen in de map ‘downloads’ die onderdeel uitmaakt van de mijn documenten map op je computer.

Gratis muziek downloaden met eMule is legaal zolang je zelf niet meewerkt aan het verspreiden van de muziek naar andere mensen. En daar zit natuurlijk het probleem, de eMule software werkt alleen snel als je zelf meewerkt aan het verspreiden van de muziek naar andere mensen.