Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden met Limewire / Frostwire

Gratis muziek downloaden met Limewire niet langer mogelijk

Door een rechterlijke uitsprak was de Limewire software al langere tijd niet erg bruikbaar om gratis muziek te downloaden. Inmiddels is de ontwikkeling van het programma, op straffe van hoge boetes, helemaal stopgezet. Wil je gratis muziek downloaden met een programma dat vergelijkbaar is met Limewire? Probeer dan Frostwire eens. Dat P2P downloadprogramma wordt ontwikkeld op code die deels gebaseerd is op Limewire.

gratis-muziek-downloaden-limewire

Limewire

Limewire was een aantal jaren een van de grootste download programma’s dat werkte op het peer 2 peer principe. Met Limewire is het erg eenvoudig om legaal en illegaal gratis muziek te downloaden van het internet. Limewire werkte op het open-source p2p netwerk Gnutella.

Na een veroordeling in Amerika vanwege het verspreiden van veel muziek waarop copyright rust zijn een aantal versie van Limewire mank gemaakt: deze versie werken niet meer om gratis muziek te downloaden. Gelijk na de veroordeling werden echter aangepaste versies van het Limewire programma gedistribueerd waarmee weer probleemloos muziek gedownload kon worden.

Deze versie van Limewire kreeg een aangepaste naam. De zogenaamde Limewire Pirate Edition. Je vindt een groot aantal plekken waar je deze versie van het Limewire programma kunt downloaden via Google. Een van de uitkomsten van de rechtszaak tegen Limewire is dat het programma zelf niet illegaal is. Alleen de mensen die het Limewire programma gebruiken om gratis muziek te downloaden waarop rechten zitten zijn illegaal. Het is daarom volkomen legaal om Limewire te installeren en om het te gebruiken voor het downloaden van muziek. Helaas is het wel zo dat Limewire en andere peer 2 peer software staat of valt met de hoeveelheid mensen die meewerken aan de verspreiding van de muziek. En daar zit hem natuurlijk net het probleem: je mag wel downloaden in Nederland maar het uploaden of verspreiden van materiaal met copyright is illegaal.

Met het kreupel maken van Limewire werd naast een Pirate Edition van dat programma tegelijkertijd een ander programma op Limewire uitgebracht. Dit programma heet Frostwire en is grotendeels gebaseerd op Limewire. Net zoals Limewire is ook Frostwire geschreven in de programmeertaal Java. Het programma biedt naast een Windows versie ook Android, iPhone, Mac en Linux versies. Ook Frostwire werkt via het Gnutella p2p protocol.

Voordelen en nadelen van Limewire en Frostwire

Het downloaden van gratis muziek via Limewire of Frostwire biedt een aantal voor- en nadelen. Een aantal van deze voordelen zal ik hieronder beschrijven. Allereerst vind je via Limewire ontzettend veel muziek bestanden.

De software is daarnaast erg eenvoudig in gebruik, je hebt veel opties om muziek te filteren en te sorteren. Daarnaast is het programma ingericht om foutieve muziek bestanden (bijvoorbeeld bestanden die incompleet zijn) te herkennen en te verwijderen. Je zult dus via Limewire veel complete en goede muziek kunnen downloaden.

Grootste nadeel van Limewire is vooral het feit dat het programma niet werkt zonder dat je zelf muziek upload naar andere gebruikers. Dit is in Nederland illegaal, gebruik je het programma alleen om te downloaden dan mag het wel.

Natuurlijk is het verspreiden van muziek waarop je zelf de rechten hebt of het verspreiden van muziek waarop geen copyright berust niet illegaal. Een tweede nadeel van Limewire om muziek te downloaden is het feit dat veel bestanden op het Gnutella netwerk virussen bevatten. Zorg altijd voor een goede virusscanner als je muziek download via p2p programma’s als Limewire of Frostwire.

muziek-downloaden-frostwire

Frostwire

Limewire installeren

Limewire installeren is erg eenvoudig. Of je nu de Pirate Edition of de laatste bèta versie van dit p2p programma wilt gaan gebruiken. Zoek allereerst de versie op die je wilt gaan gebruiken. Installeer het programma daarna via de gebruikelijke manier.

Vink tijdens het installeren wel de optie uit dat je de Limewire toolbar wilt installeren. Dit soort spyware vertraagt je computer alleen maar. Nadat je Limewire hebt geïnstalleerd moet je aangeven welke map je wilt gebruiken. Ook de map die wilt gebruiken om zelf bestanden te  uploaden moet je selecteren.

De installatie voor Frostwire werkt via eenzelfde manier. Let wederom op dat je geen toolbars of andere spyware installeert en kies kritisch welke bestanden en mappen je wilt delen met Frostwire. Nogmaals, het verspreiden van materiaal waar rechten op rusten is illegaal.