Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden op je NAS met SABnzbD voor Synology DSM

Heb je een Synology NAS thuis waarop je alles wat je van internet download opslaat? In deze handleiding lees je hoe je direct van internet muziek kunt downloaden op je NAS met behulp van SABnzbD. Zo kun je je computer voor andere zaken gebruiken terwijl je NAS lekker aan het downloaden is.

Het installeren van SABnzbD op een Synology NAS is erg eenvoudig. Het proces bestaat ruwweg uit drie stappen:

  1. SABnzbD package installeren
  2. SABnzbD instellen en verbinding laten maken met Usenet
  3. NZB-bestanden zoeken voor muziek downloads

Wat heb je nodig?

Om SABnzbD te gebruiken om muziek te downloaden op een Synology NAS systeem heb je een aantal dingen nodig:

  1. Een snelle internetverbinding
  2. een correct werkende NAS
  3. Een computer met webbrowser
  4. De SABnzbD versie voor Synology

Hoe moet het?

De eerste stap in het downloaden met SABnzbD op Synology bestaat uit het installeren van de software. Dit hoef je niet handmatig te doen. Synology werkt met software packages die je van internet direct kunt installeren. Om SABnzbd te installeren moet je eerst een package-bron toevoegen waar SABnzbD wordt aangeboden.

Wat is SABnzbD?

gratis muziek downloaden met SABnzbD

SABnzbD

SABnzbD is een programma voor het downloaden van Usenet. Het programma wordt uitgebracht onder een open-source licentie. Hierdoor is SABnzbD geschikt voor veel verschillende besturingssystemen, waaronder het DSM systeem van Synology.Wil je SABnzbD op je computer of laptop installeren om muziek te downloaden? Dan lees je hier hoe dat moet.

Omdat Synology zelf geen versie van SABnzbD aanbiedt moet je dit programma installeren van een andere package-bron. In het scherm hieronder zie je welke stappen je moet doorlopen om een pakketbron toe te voegen waarvandaan Synology het programma kan downloaden installeren.

Een pakketbron toevoegen in Synology (voor het installeren van SABnzbD)

Een pakketbron toevoegen in Synology (voor het installeren van SABnzbD)

Navigeer naar het startscherm van je NAS en open het Package Center’. Klik vervolgens op ‘instellingen’ en selecteer het tabblad ‘pakketbronnen (1)’.  Klik nu op ’toevoegen’ (2). Geef nu de naam en de locatie van de nieuwe pakketbron in. Gebruik hiervoor ‘http://packages.synocommunity.com‘ en als naam ‘Synocommunity‘ om SABnzbD te kunnen installeren.

SABnzbD installeren

Is de SABnzbD pakketbron toegevoegd aan je NAS? Dan kun je nu via het package center SABnzbD opzoeken en installeren. Voeg naast SABnzbD ook de Python software toe. Is de software gedownload en geïnstalleerd? Dan kun je nu SABnzbD gaan instellen.

NB. vraagt SABnzbD tijdens de installatie om een map voor de downloads? Maak dan in de root van je NAS een map aan met de naam ‘downloads‘ en geef vervolgens aan dat SABnzbD de downloads moet opslaan in ‘volume1/downloads’.

SABnzbD instellen

Om muziek te downloaden met SABnzbD op je Synology moet je het programma verbinding laten maken met Usenet. Zorg ervoor dat je de gegevens van je Usenetprovider bij de hand hebt.

Open een browservenster en navigeer naar de versie van SABnzbD die op je NAS is geïnstalleerd. Op onze server draait SABnzbD bijvoorbeeld op het adres 192.168.178.99:8080. Klik vervolgens in de linkerkolom op ‘instellen’ en druk nu bovenin het scherm op de knop ‘server toevoegen’.

Stel SABnzbD in met je Usenetprovider om muziek te downloaden.

Stel SABnzbD in met je Usenetprovider om muziek te downloaden.

Neem in dit scherm de gegevens van je usenetprovider over. Op deze pagina vind je voor een groot aantal providers de correcte server-adressen. De gebruikersnaam en wachtwoordgegevens moet je van je provider gekregen hebben. Verder kun je met SSL muziek downloaden (anoniem en beveiligd), vul dan poort 563 in bij het veld ‘poort nummer’

Check of SABnzbD verbinding kan maken met Usenet.

SABnzbD is correct verbonden met Usenet.

SABnzbD is correct verbonden met Usenet.

Heb je de gegevens van je provider overgenomen in SABnzbD? Controleer dan of je kunt beginnen met muziek downloaden door te klikken op ’test server’. Als het goed is krijg je nu de melding dat SABnzbD verbinding kan maken met Usenet. Is dat het geval? Dan kun je nu gratis muziek downloaden direct op je Synology NAS.

Gebruik Google voor het zoeken en vinden van NZB bestanden en laat je NAS het werk doen: het enige dat je zelf moet doen is het toevoegen van NZB bestanden aan SABnzbD via de knop ‘[“NZB toevoegen” uitklappen]’ in het startscherm van SABnzbD.

Problemen?

Heb je problemen met het verbindingen van je SABnzbD installatie met Usenet? Check dan dubbel of je alle gegevens van je provider (en dan vooral je gebruikersnaam, wachtwoord en de server naam) kloppen. Houden de problemen aan en kan SABnzbD nog steeds geen verbinding maken? Neem dan contact op met je provider.