Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotnet – muziek downloaden met Spotnet

Gratis muziek downloaden van internet kan prima vanaf nieuwsgroepen. Het beste programma om muziek te downloaden van nieuwsgroepen is Spotnet. Met Spotnet download je erg veel muziek in mp3 en ander bestandsformaten van de grote nieuwsgroepen op internet.

Spotnet en betaald Usenet abonnement

Een eerste vereiste voor het downloaden van nieuwsgroepen met het programma Spotnet is een betaald nieuwsgroepen abonnement. Zonder een betaald abonnement op een nieuwsgroepen server ben je afhankelijk van de nieuwsgroepen die je provider beheert. Het nadeel van deze gratis nieuwsgroepen is dat de retentie meestal maar 1 tot 2 dagen bedraagt. Dit betekent dat als je een muziek album in mp3 formaat wilt downloaden je dat alleen kunt doen binnen 2 dagen nadat het album op de nieuwsgroep gezet is. Het voordeel van betaalde nieuwsgroepen in combinatie met Spotnet is dat je een retentie kunt hebben van, in sommige gevallen, maar liefst 2 jaar. Dit betekent dat de muziek en andere media 2 jaar lang via Spotnet en nieuwsgroepen te downloaden is.

nieuwsgroepen-downloaden-muziek-spotnet

Spotnet

Allereerst heb je dus een nieuwsgroepen abonnement nodig om via Spotnet gratis mp3 te downloaden. De volgende stap is het downloaden en installeren van Spotnet zelf. Je vindt het programma om te downloaden op de site van ontwikkelaars. Heb je het programma gedownload dan kun je het installeren. Na installatie moet je het programma zo instellen dat het gebruik maakt van de nieuwsgroepen waar je toegang tot hebt.

Zoals je al eerder kon lezen werkt spotnet het handigst met een betaald usenet abonnement. Gratis usenet abonnementen hebben vaak een korte retentie. Dit betekent dat de bestanden maar korte tijd compleet te downloaden zijn van de usenet servers. Betaalde usenet providers als Giganews bieden een retentie tot 600 dagen. Dit betekent dat je bestanden kunt downloaden die tot 600 dagen op Usenet zijn gezet.

Spotnet laten verbinden met usenet

Kies hiervoor in de menubalk van Spotnet voor ‘bewerken’, ‘instellen’ en uiteindelijk voor ‘Provider’. In het scherm wat je nu ziet moet je in de lijst je nieuwsgroepen aanbieder selecteren. Vervolgens vul je in het veld adres het adres van de nieuwsgroepen server. Zelf gebruik ik Giganews en zij hebben als adres ‘news-europe.giganews.com’. Voordeel van Giganews is het feit dat deze nieuwsgroep provider SSL (beveiligde) verbindingen biedt. In de volgende menu optie kies ik dan ook voor poort 563. Heb je geen provider die SSL ondersteunt kies dan voor poort 119.

De laatste stap in het opzetten van Spotnet om gratis mp3 te downloaden van nieuwsgroepen op het internet is het instellen van je gebruikersnaam en wachtwoord. In de meeste gevallen krijg je deze via de e-mail van de provider die je gekozen hebt. Ben je klaar met het invullen van alle velden dan is Spotnet klaar voor gebruik. Kies voor ‘verbinden’ en je bent klaar om te gaan downloaden.

Kies in de linkerbalk van Spotnet voor het filter ‘muziek’, dit zorgt ervoor dat je alleen binnen de muziek op de nieuwsgroepen gaat zoeken. Als het het zoekveld gaat gebruiken om naar muziek te gaan zoeken vind dan het vakje ‘Muziek’ aan. Typ in het veld de titel of artiest waar je muziek van wilt downloaden. Na het aanklikken van een eventueel resultaat in het rechterscherm druk je op de blauwe pijl in de rechterbovenhoek om de mp3 muziek bestanden te gaan downloaden.

Conclusie spotnet

Alhoewel deze website gaat over het gratis downloaden van mp3 en muziek realiseer ik me dat goede nieuwsgroepen geld kosten. Het is daarom niet gratis om via nieuwsgroepen muziek te downloaden. Wel is het veilige en snelle manier om gratis muziek te downloaden van internet. Onthoud wel dat je muziek die je echt goed vindt zou moeten kopen om de artiest en medewerkers van winkels, platenmaatschappijen en studio’s te steunen.