Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden via NZB en nieuwsgroepen

Muziek downloaden van Usenet is niet gratis.

Muziek downloaden van Usenet is niet gratis.

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van nieuwsgroepen om gratis muziek te downloaden. Vooral de opkomst van Spotnet lijkt debet te zijn aan die groei: muziek downloaden met dat programma is erg gemakkelijk (je leest er hier alles over).

Aan de andere kant kleven er ook nadelen aan Spotnet. En daarom lees je in deze handleiding hoe je met andere programma’s makkelijk muziek kunt downloaden van Usenet.

Nadelen Spotnet

Nadeel aan het gebruik van Spotnet is dat je afhankelijk bent van andere mensen die muziek spotten op Usenet. Pas als iemand muziek heeft gespot kan deze via Spotnet worden gedownload. Mede door dit ‘spot’principe’ is het aanbod van muziek op Spotnet niet erg groot.

Gelukkig is er een andere manier om toegang te krijgen tot de enorme hoeveelheid gratis muziek op de nieuwsgroepen. Je kunt namelijk ook gebruik maken van NZB news readers in combinatie met een nzb zoekmachine.

Het alternatief: NZB-software

Grabit is een goed programma om te downloaden met NZB bestanden.

Grabit is een goed programma om te downloaden met NZB bestanden.

Een NZB news reader is een programma waarmee je zogenaamde nieuwsgroep index bestanden (NZB) kunt inlezen. Het downloadprogramma verwerkt vervolgens het NZB bestand en download de inhoud van dat bestand van de nieuwsgroep naar je eigen computer.

Een betaald of gratis Usenet abonnement?

Muziek downloaden via Grabit en NZB bestanden werkt pas echt handig met een betaald abonnement op een nieuwsgroep. Hierdoor ben je verzekerd van een langere retentie (hoe meer retentie hoe meer je kunt downloaden).

Zonder betaald abonnement ben je aangewezen op de gratis nieuwsgroepen van je eigen provider. Niet iedere provider biedt nieuwsgroepen aan bij hun abonnementen. Verder zijn gratis nieuwsgroepen snel incompleet. Een betaald abonnement biedt vele voordelen.

Grabit downloaden en installeren

Om te beginnen gaan we werken met het programma Grabit. Dit programma kun je downloaden via de volgende link. Het installeren van dit programma is erg eenvoudig: na het doorlopen van een aantal stappen is Grabit geïnstalleerd op je computer.

Als het programma hebt geïnstalleerd bestaat de volgende stap uit het instellen van Grabit. Belangrijkste stap in dit proces is het instellen van een Usenet-provider. Check de mail van je provider voor je gebruikersnaam en wachtwoord. Verder is het adres van de Usenet-server belangrijk.

NZB bestanden zoeken

Nadat je Grabit het geïnstalleerd moet je nu op zoek naar NZB bestanden. Het beste gebruik je hiervoor gewoon Google. Zoek naar NZB + de naam van de muziek die wilt downloaden en vaak komt Google een bruikbaar NZB bestand. Mocht dit niet werken dan kun je altijd nog eens op de NZB startpagina kijken of daar misschien goede NZB zoekmachines tussen staan.

Nadat je het NZB bestand hebt gedownload op je computer moet het bestand nu geimporteerd worden in Grabit. Dit doe je door in het programma te kiezen voor de knop ‘NZB import’. Nadat je hebt geklikt navigeer je naar de map downloads, of naar de map waarin je je NZB bestand hebt opgeslagen, en opent het bestand.

Grabit gaat nu, na het aanklikken van OK, aan het werk. In de interface zie je nu hoe Grabit via maximaal 32 gelijktijdige downloads voor je aan het werk gaat.

Voordelen NZB downloaden

Het voordeel van downloaden via een nieuwsgroep is natuurlijk de hoge download snelheid. Met mijn verbinding haal ik op een nieuwsgroep download ongeveer 3mb per seconde. Daarnaast is het aanbod van muziek downloads op de nieuwsgroepen erg groot. Ook muziek die je op geen enkele andere download-bron of muziek website tegenkomt staat vaak wel op Usenet.

Wil je meer weten over Spotnet, of wil je Spotnet downloaden? Neem dan ook een kijkje op de site downloadcentrum.com. Daar lees je veel meer informatie over het downloaden van muziek, films en boeken met behulp van Spotnet.