Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Google Play Music: muziek opslaan en downloaden met Google

Google biedt iedereen met een Google account de mogelijkheid om gratis 20.000 mp3 bestanden op internet op te slaan. Van deze Google cloud kun je vervolgens overal ter wereld je eigen mp3 bestanden gratis downloaden. Hoe je je muziek opslaat in de Google Cloud en je hoe deze muziek vervolgens gratis kunt downloaden en luisteren lees je op deze pagina. Deze handleiding is gescrheven in navolging van deze pagina over het verschil tussen Google Play Music en Google All Access.

Het opslaan, downloaden en luisteren van muziek via Google Play verloopt allemaal via de browser. Je moet deze website openen, inloggen met je Google account en dan de optie ‘add music’ selecteren om je mp3 bestanden op te slaan. Het opslaan van muziek kan op twee manieren. Je kunt hele folders naar het scherm slepen maar je kunt ook folders of mp3 bestanden selecteren via de knop ‘Select from your computer’.

Muziek opslaan in de Google Music Cloud gaat via de knop 'add music'.

Muziek opslaan in de Google Music Cloud gaat via de knop ‘add music’.

Let op:
Om muziek te kunnen slepen naar Google Play Music moet je de Chrome browser gebruiken. Deze browser moet je daarnaast ook nog eens uitbreiden met de Google Play Music plugin.

Niet alleen voor MP3 muziek

Naast mp3 formaten kun je in de Google Play Music library ook andere bestandsformaten voor muziek opslaan. Zo werkt de muziekdienst van Google ook met .ogg bestanden en gebruiken wij de dienst ook voor het online opslaan van muziek in .flac formaat.

Houd er tijdens het opslaan van muziek in deze formaten wel rekening mee dat de tijd die Google nodig heeft om de bestanden op te slaan lang is. Om schijfruimte te besparen kijkt Google namelijk eerst of de track die jij upload al door iemand anders online is geplaatst. Is dat het geval dan slaat Google jouw mp3 niet op maar verwijst men naar het mp3 bestand dat door iemand anders al is opgeslagen.

In de afbeelding hieronder is te zien hoe je kunt weten of Google nog bezig is met het opslaan van jouw muziek. Is het vak links onderin het scherm leeg, dan is Google klaar met het verwerken van jouw muziek.

Google is bezig jouw muziek als mp3 online te zetten.

Google is bezig jouw muziek als mp3 online te zetten.

Muziek luisteren met Google

Als je muziek online hebt geplaatst dan kun je gelijk beginnen met het gratis luisteren naar deze muziek. Dit luisteren kan op elke willekeurige computer. Je moet natuurlijk wel ingelogd zijn met jouw Google account om muziek te luisteren uit jouw bibliotheek. Je kunt met Google Play Music geen muziek downloaden of luisteren die door andere gebruikers is geplaatst.

Verder is het luisteren van muziek met Google Play Music niet gebonden aan limieten. Je kunt onbeperkt muziek luisteren (door streaming) met computers of smartphones zonder reclame en in de kwaliteit die je zelf hebt geüpload. NB: je moet wel verbinding hebben met het internet om muziek te luisteren.

Muziek downloaden met Play Music

De rechtermuisknop brengt je dit menu waarin je kunt kiezen waar je jouw muziek wil downloaden.

De rechtermuisknop brengt je dit menu waarin je kunt kiezen waar je jouw muziek wil downloaden.

Het downloaden van muziek met Google Play Music is erg eenvoudig. Open allereerst de bibliotheek met daarin de muziek die jij online hebt gezet. Vervolgens krijg je door met de rechtermuisknop op een track te klikken een menu te zien. In dit menu kun je kiezen voor ‘download’ om te beginnen met het downloaden van muziek.

Je kunt voor je muziek gaat downloaden eerst aangeven waar je de downloads wil opslaan. Laat je het veld leeg dan komt de muziek in de map ‘downloads’ van je browser terecht. Geef je aan waar je de muziek wil opslaan dan komt je muziek download uiteraard terecht in de opgegeven map.

Tenslotte

Muziek opslaan in de Google Cloud is erg handig: je hebt overal ter wereld toegang tot jouw muziek-collectie. Ook kun je waar je je ook bevindt jouw muziek gratis downloaden via Google. En zolang je niet meer dan 20.000 liedjes online wil zetten ben je niet gebonden aan limieten. Kortom: Google Play Music is een handige online muziek dienst die je ook nog eens kunt uitbreiden met All Access om muziek te streamen.