Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify: Muziek downloaden en gratis muziek luisteren

Een van de manieren om gratis muziek te luisteren via internet is het programma Spotify. In deze handleiding lees je alles over deze gratis muziekdienst die in Zweden werd opgericht maar inmiddels in veel Europese landen gebruikt kan worden om gratis muziek te luisteren op internet.

Over Spotify


Spotify

Spotify

Betaald en gratis muziek luisteren

Naast een gratis versie biedt Spotify ook betaalde muziek luister abonnementen. Met de betaalde versie van Spotify kun je meer muziek in een hogere kwaliteit beluisteren. Daarnaast is de betaalde versie van Spotify ook nog eens te gebruiken om muziek op je mobiele telefoon te beluisteren. Spotify werkt niet met MP3 bestanden. De software gebruikt een eigen bestandsformaat dat niet lijkt op de MP3 bestanden die je op internet download.

Spotify Gratis

De gratis versie van Spotify heet ‘Spotify Free’. Met dit gratis abonnement kun je als gebruiker elke maand gratis naar 20 uur muziek luisteren. Elke week wordt aan dit abonnement 5 uur aan luistertegoed bijgeschreven aan je account. Na een periode van 6 maanden kun je geen 20 uur maar nog maar 10 uur per maand gratis muziek luisteren. Daarnaast kun je dan elke liedje nog maar 5 keer beluisteren.

Daarnaast is de gratis versie van Spotify voorzien van reclame onderbrekingen. Dit is natuurlijk jammer maar de makers van Spotify willen natuurlijk toch hun geld verdienen met de gratis muziek die ze via internet aanbieden. Daarnaast willen ook artiesten en platen-maatschappijen betaald worden.

Wil je Spotify Gratis eens proberen dan kun je je op deze link registreren. Na registratie is het belangrijk om de Spotify muziek speler te downloaden. Met dit software programma streamt Spotify de muziek naar je computer waarna je het kunt afspelen. Je moet na het installeren van het programma trouwens nog wel even je wachtwoord en gebruikersnaam invoeren.

Na het opstarten van het programma krijg je een overzichtelijke interface te zien waar je via een aantal manieren kunt zoeken naar de muziek je wilt luisteren. Hieronder zie je een afbeelding van het startscherm van Spotify. Zoals je ziet biedt deze versie van het programma in combinatie met een Spotify Free abonnement ook prominent aanwezige reclame.

spotify-gratis-muziek-luisteren-internet

Muziek luisteren met Spotify: het startscherm

Sinds december vorig jaar is het mogelijk om ook op mobiele apparaten (denk aan iPhone, iPad of Android smartphone) gratis muziek te streamen met Spotify. Je kunt niet zelf kiezen welke liedjes je wil horen en het kan zijn dat je reclame te horen krijgt. Maar verder is deze gratis Spotify op je smartphone een perfect alternatief voor het afspelen van een mp3 download op je smartphone.

Spotify Premium en Unlimited

Naast de gratis versie om naar muziek te luisteren op internet biedt Spotify ook betaalde abonnementen aan. De tarieven voor het luisteren naar muziek op internet met Spotify beginnen bij 4,99 euro per maand. Voor dit bedrag kun je op je computer naar alle muziek luisteren die Spotify in haar database aanbiedt. Daarnaast is er geen tijdslimiet aan het aantal uur dat muziek kunt luisteren en ook is de reclame weggelaten.

De duurste versie van Spotify is Spotify Premium. Deze versie kan gebruikt worden net zoals de hierboven genoemde versie. Alleen is deze versie ook bruikbaar op je mobiele telefoon (Android, Blackberry of iPhone). In verband met de limieten op bandbreedte op je mobiele telefoon is het zelfs mogelijk om muziek te streamen naar je mobiele telefoon als je op een WiFi verbinding zit. Zodra je echter een UMTS of 3G verbinding hebt dan gebruikt Spotify de eerder gedownloade muziek om af te spelen. Dit bespaart natuurlijk fors op je bandbreedte en daarmee de kosten van je mobiele telefoon.

Ervaringen en conclusie

Zelf gebruik ik al ruim een jaar Spotify Premium, de duurste versie, en voor mij het de ideale manier om op mijn mobiele telefoon naar muziek te luisteren. Nadeel aan Spotify vind ik het feit dat niet alle muziek op Spotify te beluisteren is. Een aantal platenmaatschappijen heeft Spotify geen toestemming gegeven om hun muziek aan te bieden. Maar gelukkig komt het zelden voor dat ik de muziek die ik wil horen niet kan vinden via Spotify.

Een tweede nadeel aan Spotify is het feit dat het bedrijf geen muziek aanbiedt in de vorm van MP3 bestanden. Een MP3 muziek bestand wissel je net wat sneller uit met een collega of klasgenoot, de muziek die je luistert met Spotify kun je alleen delen door het doorgeven van de titel van het liedje of album.

Concurrentie

Inmiddels zijn in Nederland een groot aantal concurrenten van Spotify in de markt gezet. Zo kun je in Nederland nu ook muziek luisteren via Deezer en ook Ziggo werkt aan een streaming muziek dienst. De grote toename van aanbieders van gratis muziek streaming diensten toont aan dat streaming muziek een succesvolle manier is om illegaal downloaden tegen te gaan.

Daarnaast is het voor muziekliefhebbers de perfecte manier om legaal gratis muziek te luisteren en te downloaden naar mobiele apparaten zoals iPhone, iPad en Android smartphones.

Spotify nieuws

Nieuwe interface voor Spotify web-player en desktop applicatie

Spotify wil ook in 2021 graag de grootste speler blijven op het gebied van streaming muziek. En daarom verbetert het Zweedse bedrijf haar software gedurende het hele jaar in kleine stapjes. Daarnaast brengt het bedrijf jaarlijkse grotere updates uit voor haar applicaties. Zo wordt er momenteel een grote update uitgerold...lees verder...


Muziek streamen in CD-kwaliteit via nieuw Spotify abonnement

muziek streamen cd kwaliteit 2021.

Spotify lijkt eindelijk serieus werk te gaan maken van het lossless streamen van muziek. Als de plannen van het bedrijf werkelijkheid worden zullen muziekliefhebbers in de loop van 2021, maar uiterlijk voorjaar 2022, muziek kunnen streamen in cd-kwaliteit....lees verder...


Spotify groeit dankzij Apple Music

Je zou verwachten dat Spotify niet blij is met Apple Music. De muziekdienst van Apple is door haar enorme reclame budget een geduchte concurrent voor Spotify. Ook is Apple Music geïntegreerd binnen iOS en iTunes en daardoor zullen Apple gebruikers eerder kiezen voor een Apple Music abonnement dan...lees verder...


Spotify en Twitter starten samenwerking

Twitter en Spotify zijn een samenwerking gestart waardoor het voor gebruikers van Twitter mogelijk is om muziekfragmenten te beluisteren in tweets. De fragmenten worden aangeboden door Spotify en iedereen die Twitter gebruikt kan ze beluisteren.

Met Twitter Audio Cards, zoals de dienst officieel heet, kan iedereen met een Twitter account...lees verder...


Spotify biedt video aan in Android applicatie voor streaming muziek

Spotify

Spotify

Klanten van Spotify in Engeland, Zweden en Duitsland kunnen per direct video streamen met de Spotify applicatie. In eerste instantie zullen alleen korte videoclips getoond worden die in relatie staan tot de muziek die gebruikers streamen.

De eerste week dat Spotify video aanbiedt zal...lees verder...


De Beatles staan eindelijk op Spotify en Apple Music

De Beatles staan eindelijk op Spotify en andere muziekdiensten.


Fans van de Beatles kunnen eindelijk op Spotify en Apple Music terecht. Na jaren van afwezigheid is sinds vandaag namelijk de volledige discografie van de band te vinden op alle grote streaming muziekdiensten. Spotify,...lees verder...

Welke muziek luisterde jij op Spotify dit jaar?

Ik luisterde bijna 4 dagen naar Spotify.

Streaming muziekdiensten zijn niet meer weg te denken. Vooral Spotify is in Nederland superpopulair. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van downloaden, streamen en luisteren van muziek via Spotify.

Spotify doet veel voor mensen die een betaald...lees verder...


Coldplay ziet niets in gratis streamen via Spotify

Het nieuwe album ‘A Head Full of Dreams’ van Coldplay staat niet op Spotify,

Coldplay zal haar nieuwe album voorlopig niet uitbrengen via Spotify. De band van Chris Martin vindt het onaanvaardbaar dat mensen het nieuwe album gratis kunnen streamen via Spotify Free.

Mocht Spotify...lees verder...


Major Lazer meest populaire liedje op Spotify deze zomer

Spotify heeft het liedje ‘Lean On’ van Major Lazor tot bestbeluisterde track op Spotify uitgeroepen. ‘Lean on’ werd deze zomer verreweg het meest gestreamt in alle Europese landen waar mensen muziek kunnen streamen met Spotify. In Amerika was ‘Can’t feel my face’ de meest gestreamde track op Spotify.

‘Lean on’ versloeg andere populaire...lees verder...


Spotify gaat diep door het stof na privacy problemen

Afgelopen vrijdag paste Spotify haar algemene voorwaarden aan. En dat ging het bedrijf niet in de koude kleren zitten: een storm van protest stak op. Veel gebruikers struikelden over de inbraak op de privacy die in de nieuwe voorwaarden van Spotify wel er groot was.

Zo gaf iedereen die instemde met de...lees verder...


Spotify en Beatport gaan samenwerken; meer elektronische muziek online via muziekdienst

Spotify heeft al een van de grootste online muziekbibliotheken voor mensen die muziek willen streamen. Toch kan het altijd beter en daarom is Spotify een samenwerking gestart met Beatport. Dat bedrijf is ook een streaming muziekaanbieder. Beatport is echter gespecialiseerd in elektronische muziek. Een groot gedeelte van die muziek kunnen gebruikers...lees verder...


Bonustrack van Muse alleen voor betalende gebruikers Spotify

De cover van het nieuwe album van Muse, dat wel gratis te luisteren is met Spotify.

De kritiek die Spotify ontvangt vanwege het gratis aanbieden van muziek streaming lijkt het bedrijf toch te raken. Het bedrijf is namelijk tests aan het uitvoeren waarbij...lees verder...

Deezer en Spotify klaar voor strijd met Apple

Apple start binnenkort met haar eigen muziek streaming dienst.

Steeds minder mensen downloaden muziek via iTunes en daarom start Apple komende maand met een betaalde streaming muziekdienst. Deze dienst lijkt een rechtstreekse aanval op Spotify, Deezer en andere diensten waar gebruikers muziek kunnen streamen....lees verder...


Anderhalf miljoen Nederlanders streamen muziek met Spotify

Spotify is in Nederland verreweg de grootste aanbieder van streaming muziek. Maar liefst anderhalf miljoen mensen in ons land streamen muziek via het Zweedse Spotify. Volgens Spotify is de applicatie voor het streamen en downloaden van muziek geinstalleerd op ruim 15% van alle smartphones (zowel iOS als Android).

De...lees verder...


Gratis Spotify wellicht in aangepaste vorm

Wordt Spotify Free aangepast om tegemoet te komen aan de wensen van labels en artiesten?

Spotify lijkt van plan te zijn om de gratis versie van de streaming muziekdienst aan te passen. Nu is het nog mogelijk om onbeperkt muziek te streamen via...lees verder...

Spotify ziet inkomsten reclame sterk stijgen

Reclame inkomsten Spotify stijgen sterk.

Gratis muziek streamen met Spotify is erg populair. Dat merkt het bedrijf niet alleen aan de aantallen mensen die gebruik maken van de gratis variant van de online muziekdienst. Ook de reclame-inkomsten die binnengehaald worden...lees verder...


Jay-Z start met Tidal; verwijdert muziek van Spotify

Fans van Jay-Z hebben pech als ze muziek downloaden of streamen via Spotify. De populaire rapper is namelijk druk bezig zijn muziek van Spotify te verwijderen. De reden hiervoor is simpel: Jay-Z kocht enige tijd geleden de streaming muziekdienst Tidal. Het lijkt logisch dat Jay-Z zijn muziek alleen nog maar...lees verder...


Playstation Music - de nieuwe streaming muziekdienst op basis van Spotify

Playstation Music met Spotify.

Playstation Music is een nieuwe streaming muziekdienst van Sony. De dienst is alleen geschikt voor mensen die een Playstation hebben. De PS3, PS4 en de PS Vita zullen muziek streamen kunnen via Playstation Music. Verder ondersteunt de online muziekdienst smartphones en tablets...lees verder...


Spotify problemen met Android oplossen

Spotify is verreweg de meest populaire software voor het luisteren en downloaden van muziek op smartphones. Spotify is beschikbaar voor een groot aantal besturingssystemen waaronder Android. In deze handleiding worden een aantal tips beschreven voor het oplossen van problemen met Spotify op Android.

Spotify toont songteksten tijdens het streamen van muziek

Top 40 muziek downloaden en luisteren met Spotify afspeellijsten.

Spotify

De komende weken zal Spotify een nieuwe versie van haar desktop software uitrollen. Met deze nieuwe versie wordt het streamen van muziek via zowel Spotify Free (gratis) als Spotify Premium (9,99 per maand) nog leuker. Tijden het streamen van muziek zal Spotify namelijk...lees verder...


Muziek luisteren in de taxi: Uber start samenwerking met Spotify

Uber: muziek luisteren met Spotify in de taxi.

De beruchte Uber applicatie voor het bestellen van taxi zal komende week een samenwerking met Spotify aankondigen. Door deze samenwerking stelt Uber mensen die via de applicatie een taxi bestellen in staat om tijdens...lees verder...


Streaming muziekdienst Spotify voert wijzigingen door

Spotify kan per direct maandelijks met iDeal betaald worden.

Spotify, de grootste aanbieder van streaming muziek in Nederland, heeft de afgelopen week een tweetal wijzigingen doorgevoerd in haar producten. Een van de wijzigingen zal grote invloed hebben op het succes van Spotify in Nederland,...lees verder...


Muziek luisteren met de hele familie met Spotify Family

Spotify heeft vandaag in Nederland, en in een aantal andere landen, een nieuwe abonnementsvorm geintroduceerd. Met dit nieuwe Spotify abonnement kunnen gezinnen goedkoper muziek luisteren via Spotify. Deze nieuwe vorm van muziek streamen met Spotify is specifiek gericht op gezinnen: maximaal vijf gezinsleden kunnen op deze manier muziek...lees verder...


Streaming muziek in Amerika verantwoordelijk voor 25% van de omzet

De verdiensten van de Amerikaanse muziek-industrie komen voor een steeds groter gedeelte uit streaming muziek. Ruim 25% van de omzet wordt geleverd door streaming diensten zoals Spotify, Pandora, Youtube en All Access. De inkomsten uit betaalde muziek downloads via iTunes en andere download-winkels lopen juist terug.

De Amerikaanse...lees verder...


Spotify: muziek luisteren met songtekst op je scherm

Songteksten bij Spotify

Als trouwe gebruiker van Spotify ontdekte ik vandaag een plugin waarmee je op computers en laptops muziek kunt luisteren met Spotify en tegelijkertijd de songtekst op je scherm kunt meelezen. Vind jij het ook leuk om mee te lezen...lees verder...

Ook gratis muziek luisteren met Spotify op Windows phone

Heb je een smartphone gebaseerd op Windows Phone en heb je altijd al gratis muziek via Spotify willen luisteren? Dan dan kan je daar deze week eindelijk mee beginnen: Spotify heeft namelijk de app voor Windows Phone gebruikers van een update voorzien waardoor deze geschikt is om gratis...lees verder...


Kun je gratis muziek downloaden met Spotify?

Kun je gratis muziek downloaden met Spotify?

Over Spotify wordt op verschillende plekken online geschreven. Iedereen weet dat Spotify te maken heeft met het betaald of gratis luisteren van muziek via internet. Daarnaast weten de meeste mensen ook dat Spotify zowel...lees verder...


Spotify: snel playlists met nieuwe muziek downloaden en luisteren

Spotify

Het gebruik van streaming muziek diensten zoals Spotify groeit hard. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van deze online muziek dienst om gemakkelijk nieuwe muziek te downloaden en luisteren. De Spotify programma’s voor iPad, iPhone en Android smartphones werken...lees verder...


Spotify heeft 10 miljoen betalende gebruikers

Spotify heeft 10 miljoen betalende gebruikers; 30 miljoen mensen streamen gratis muziek via Spotify


De online muziek dienst Spotify is het afgelopen jaar flink gegroeid. In maart 2013 kende Spotify 18 miljoen gebruikers die gratis muziek luisterden met Spotify. Daarnaast...lees verder...

Muziek streaming op Windows Phone: Spotify app krijgt update

De Spotify applicatie voor het betaald en gratis streamen van muziek op Windows Phone krijgt vandaag een grote update. Nieuwe functies, die alleen voor betalende gebruikers van Spotify beschikbaar zijn op Android en iPhone/iPad, zijn in deze update ook voor voor Windows Phone gebruikers van Spotify beschikbaar.

...lees verder...


Album zonder geluid verwijderd van Spotify

‘Sleepify’ is de titel van een geluidloos album van de band Vulfpeck dat werd aangeboden via muziek streaming dienst Spotify. Ondanks het feit dat het volledige album volledig geluidloos is, heeft de plaat toch 20.000 dollar opgeleverd. Fans van de band hebben het album de opgelopen veelvuldig gestreamd. Aan het...lees verder...


De toekomst van muziek streamen met Spotify

Toekomst van muziek streamen met Spotify

Spotify

Vandaag verscheen op Nutech een uitgebreid artikel waarin een hooggeplaatste medewerker van het Zweedse online muziekbedrijf Spotify zijn visie over de toekomst van Spotify laat optekenen. Want naast een nieuwe en hippe interface en gratis muziek streamen...lees verder...

Muziek streamen via Spotify met korting voor studenten

gratis muziek luisteren met Spotify

Spotify groeide sterk in de markt voor gratis muziek streaming diensten

In Amerika is muziek streaming dienst Spotify gestart met een proef waarbij studenten muziek kunnen streamen met korting. Een student betaalt de helft van de prijs van een regulier Spotify...lees verder...


Spotify wil in herfst naar de beurs


De eerste geruchten over een mogelijke beursgang van muziek streaming bedrijf Spotify dateren al van begin februari. Gisteren werd meer nieuws bekend over een mogelijke beursgang van Spotify. Zo lijkt het online muziek bedrijf momenteel in overleg met een aantal banken over de financiering van...lees verder...


Nieuwe muziek downloaden en ontdekken met Spotify door overname Echo Nest

Spotify neemt The Echo Nest over.

Muziek downloaden en luisteren met de software van muziek streaming dienst Spotify is natuurlijk al erg gemakkelijk. Vooral de mogelijkheden die de Spotify software biedt om muziek te downloaden naar je smartphone of iPhone maakt dat Spotify door...lees verder...


Spotify overweegt beursgang: muziek streaming wordt volwassen

Muziek downloaden van Spotify

Spotify

Spotify is gestart met de eerste voorbereidingen van een beursgang. Als deze beursgang echt doorgang vindt zal Spotify het eerste beursgenoteerde streaming muziekbedrijf zijn. Daarnaast luidt een beursgang van Spotify een nieuwe fase in de streaming muziek wereld in: streaming muziek...lees verder...

Omzet uit muziek downloads lager door muziek streaming

iTunes gratis muziek downloaden

iTunes

In Amerika is het vorige jaar voor het eerst sinds de introductie van online muziekwinkels minder muziek gedownload dan een jaar daarvoor. Deze afname van het aantal mensen die betalen om muziek downloaden in mp3 formaat is waarschijnlijk te wijten aan...lees verder...

Muziek streaming in Nederland: een overzicht

Streaming muziek groeide sterk in 2013

2013 was, nog meer dan 2012 dat al was, het jaar van de streaming muziekdiensten. Steeds meer aanbieders, betere software, groeiende functionaliteit en natuurlijk ontzettend veel online muziek zijn een paar kenmerken van de Nederlandse markt voor streaming...lees verder...

Muziek downloaden met Spotify MP3 downloader

Spotify

De beveiliging van online muziekdiensten zoals Spotify, Deezer en All Access staat onder druk. Via Spotify was het korte mogelijk om gratis muziek te downloaden in mp3 formaat en ook via Google’s muziekdienst All Access bleek het downloaden van...lees verder...


Spotify brengt mediaspeler software uit met Winamp uiterlijk

Winamp

Toen eind vorige maand bekend dat de eigenaar van de Winamp mediaspeler zou stoppen met de ontwikkeling van de populaire software stak een storm van protest op. Trouwe gebruikers van Winamp eisten zelfs de broncode op van Winamp om zo de...lees verder...

Spotify stopt met Unlimited abonnement voor muziek streamen

Spotify stopt met het aanbieden van haar Unlimited Abonnement

Spotify stopt met het aanbieden van abonnementen op haar Unlimited dienst. Dit abonnement om muziek te streamen via Spotify kostte 5 euro en liet gebruikers onbeperkt muziek streamen zonder reclame. Het Unlimited abonnement werkte alleen...lees verder...

Spotify overweegt gratis muziek streaming op smartphones

Spotify

Spotify is de populairste streaming dienst voor muziek in Nederland. En dit ondanks het grote nadeel dat je met Spotify alleen via een betaald abonnement muziek kunt streamen op smartphones en tablets. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Spotify is namelijk...lees verder...

Spotify breekt eigen record: 500 miljoen voor muziek-industrie in 2013

Spotify heeft sinds haar oprichting in 2006 in totaal 1 miljard betaald aan muzikanten en platenmaatschappijen die hun muziek via de streaming dienst beschikbaar stellen. Van dat enorme bedrag, omgerekend in euro ruim 700 miljoen, werd de helft in 2013 betaald. De andere 7 jaar van Spotify waren goed...lees verder...


Gratis Spotify bij KPN wordt met 2 jaar verlengd

Gratis Spotify bij KPN

Gratis Spotify bij KPN

KPN en Spotify hebben hun overeenkomst waardoor KPN klanten gratis muziek kunnnen luisteren via de Spotify muziekdienst met twee jaar verlengd. De overeenkomst tussen beide bedrijven loopt als sinds oktober 2011. Sinds die tijd kunnen KPN, Hi en XS4All klanten...lees verder...

Muziek streaming op internet: update oktober 2013

Het downloaden van muziek via zowel legale als illegale kanalen neemt af: muziek downloaden verliest aan terrein. Volgens verschillende onderzoeken groeit de muziekindustrie in zowel Nederland als daarbuiten vooral doordat steeds meer mensen overstappen op het streamen van muziek. Wat zijn de mogelijkheden in Nederland voor het gratis...lees verder...


Muziekindustrie gegroeid door streaming muziek

de omzet voor muziek steeg dankzij muziek streamen

De sterke groei van streaming muziekdiensten zoals Spotify en Deezer heerft ertoe geleid dat de Nederlandse muziek-industrie in de eerste helft van 2013 voor het eerst in jaren meer omzet heeft gehaald dan het...lees verder...

Muziek luisteren met Spotify Browse op Android en iPhone

Spotify Browse

Muziek streamingdienst Spotify rolt vanaf vandaag een nieuwe update uit van haar iPhone en Android app om muziek te luisteren. Grootste wijziging is de toevoeging van ‘Browse’ functionaliteit.

Met deze toevoeging aan de streaming software is het mogelijk om bij elke...lees verder...


Thom Yorke haalt muziek van Spotify *update*

Thom Yorke & Spotify

De zanger van de Britse band Radiohead, Thom Yorke, heeft gisteren zijn solo-album The Eraser van muziek streamingdienst Spotify gehaald. Ook zijn producer Nigel Godrich heeft gisteren een album waar beide artiesten aan hebben gewerkt van Spotify laten verwijderen. Beide...lees verder...

Muziek luisteren met de Spotify app voor Windows 8

Na lang wachten kan sinds gisteren eindelijk de officiële Spotify applicatie voor Windows 8 gedownload worden uit de Microsoft Store. Bezitters van een Windows 8 smartphone konden Spotify al gebruiken om muziek te luisteren op hun Windows 8 smartphone met de bèta versie van de Spotify app. Deze...lees verder...


Muziek voor tijdens de barbecue of op het strand

Met dit mooie weer is het downloaden van muziek waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Dankzij de Volkskrant hebben we vandaag op gratismuziekdownload.nl een kant en klare playlist voor Spotify met daarin 15 super-zomerse tracks, geschikt voor tijdens de bbq of op het strand....lees verder...


Plugin voor gratis muziek downloads via Spotify werkt niet meer

Spotify populaire liedjes downloaden

Spotify

Afgelopen week dook een plugin op waarmee via de web-interface van Spotify gratis muziek gedownload kon worden van de online muziekdienst. De plugin, die door een Nederlander ontwikkeld werd, liet gebruikers van Spotify muziek downloaden door simpelweg de titel van een liedje aan...lees verder...

Nieuwe single Daft Punk breekt Spotify record

De nieuwe single van het Franse muziekduo Daft Punk is het aanstekelijke en zomers klinkende Get Lucky. De track komt op de radio elk uur voorbij en ook op internet is de eerste single van Daft Punk, sinds het geflopte Dezerred, een grote hit. Ook op Spotify is...lees verder...


Spotify betaalt 1 miljard uit aan artiesten in 2013

gratis muziek luisteren met Spotify

Spotify groeide sterk in de markt voor gratis muziek streaming diensten

Muziek streaming service Spotify verwacht dit jaar meer dan 1 miljard dollar uit te betalen aan artiesten, rechthebbenden op bepaalde muziek en platenmaatschappijen. Daarnaast liet het bedrijf weten dat de muziek streaming service...lees verder...

Spotify werkt aan streaming video dienst

gratis-muziek-streamen-spotify-facebook-koppeling

Spotify

Volgens diverse bronnen op internet werkt Spotify, de grootste muziek-streamer ter wereld, aan een eigen streaming-videodienst. De software voor videostreaming is al klaar, Spotify is nu druk op zoek naar partners voor het leveren van de content. Naast ‘algemene’ video zou...lees verder...

Gratis muziek luisteren met Spotify Radio

Spotify

Spotify

Muziek streaming dienst Spotify is momenteel aan het overleggen met platenmaatschappijen over een wereldwijde introductie van Spotify Radio. Met Spotify Radio kunnen gebruikers onbeperkt gratis muziek luisteren waarbij inkomsten gegenereerd worden door reclame inkomsten. De nieuwe dienst van Spotify werkt net zoals ‘normale’...lees verder...

Google werkt aan muziekdienst en wordt concurrent van Spotify

Google Music

De Financiel Times meldt dat Google druk bezig is met het voeren van gesprekken met platenmaatschappijen om zo een eigen streaming muziekdienst te starten. Met die nieuwe dienst zal de zoekgigant de concurrentie aangaan met Spotify, Deezer en...lees verder...

Spotify betaald artiesten 370 miljoen dollar in 2013


CEO Daniel Ek van muziekstreaming-dienst Spotify liet afgelopen week op een media forum in Los Angeles weten dat het bedrijf dit jaar naar verwachting 370 miljoen dollar zal aan artiesten. Naast artiesten zal dat bedrag ook deels worden uitgekeerd aan platenlabels, uitgevers andere beheers en rechthebbenden van muziek die...lees verder...


Muziek streamen met Spotify naar Windows 8 smartphone

Spotify nu op Windows 8

Muziek streaming service Spotify heeft vandaag een applicatie uitgebracht waarmee muziek streaming nu ook mogelijk is op Windows 8 smartphones. De versie van de Spotify software verkeert momenteel nog in een beta stadium waardoor gebruikers een maand lang gratis...lees verder...

Muziek downloaden en luisteren: de Spotify top 5

Spotify

Het handige van muziek streaming services zoals Spotify en Rhapsody is dat je snel kunt zien welke liedjes populair zijn: beide muziek streaming services bieden namelijk hitlijsten die wekelijks en dagelijks worden bijgewerkt aan de hand van muziek die gebruikers van beide...lees verder...

Muziek downloaden niet langer mogelijk met Spotify

Europese klanten van Spotify konden sinds de uitrol van Spotify muziek kopen en deze downloaden via de streaming software van het bedrijf. Sinds deze week is het downloaden van muziek via Spotify echter niet langer mogelijk. Het bedrijf heeft zonder duidelijk redenen het kopen en downloaden van muziek...lees verder...


Spotify heeft 5 miljoen mensen die betalen voor muziek streamen

Gisteren hield muziekdienst Spotify een persconferentie waar het bedrijf liet weten dat inmiddels 20 miljoen mensen muziek streamen via de software van het bedrijf. Van al die gebruikers betaald 25% maandelijks 5 of 10 euro om muziek te streamen. Naast deze cijfers liet het bedrijf ook weten met functionaliteit voor...lees verder...


Gratis muziek luisteren in je browser met Spotify

Spotify ken je uiteraard van de muziek applicatie waarmee je gratis muziek op je computer en laptop kunt luisteren. De populaire software laat je daarnaast tegen betaling muziek luisteren op je mobiele apparaten. Zo worden iPhone, iPad en Android ondersteund met die gratis software.

Volgens een Amerikaanse website lees verder...


Succes van Spotify levert geen winst op

Spotify is al geruime tijd een van de grootste spelers in de markt voor streaming muziek op zowel computers en laptops als op smartphones en mediaspelers. Ondanks de groeiende populariteit van Spotify om muziek te luisteren via internet lukt het het bedrijf niet om winstgevend te worden. Vooral de...lees verder...


Muziek luisteren op je iPad met Spotify

Na lang wachten heeft muziek streaming service Spotify gisteren eindelijk zijn native iPad applicatie uitgebracht. De nieuwe applicatie die het mogelijk maakt om met je iPad muziek te luisteren via Spotify werkt alleen als je een Spotify Premium abonnement hebt.

De iPad applicatie voor Spotify kan gratis gedownload worden...lees verder...


Muziek downloaden met Grooveshark blijft illegaal in België

Grooveshark


De onlangs afgesloten overeenkomst tussen de Belgische copyright waakhond Sabam en de gratis muziek streaming dienst Grooveshark maakt Grooveshark niet legaal in Belgie. Dit verklaart de maatschappij die de rechten van alle Belgische muzieklabels beheert. Zij hebben namelijk geen akkoord met...lees verder...

3 Miljoen betalende klanten voor muziekdienst Spotify

muziek-streamen-spotify

Spotify

Muziek streamen met Spotify blijkt erg populair. In de maand december verwelkomde het van oorsprong Zweedse Spotify 500.000 nieuwe bezoekers. Daarmee komt het totaal aantal gebruikers van Spotify op ruim 3 miljoen.

CEO Daniel Ek van Spotify tweette het goede nieuws...lees verder...


Muziek streamen met Spotify vanaf deze week in België

Mogelijk opent muziek streaming bedrijf Spotify haar deuren deze week nog in België. Dat land wordt namelijk genoemd als een van de Europese landen waar het van oorsprong Zweedse bedrijf haar streaming muziekdienst wil aanbieden. Naast België wil Spotify haar muziekdienst ook graag verkopen in Oostenrijk en Zwitserland.

lees verder...

Spotify verplicht Facebook koppeling

Spotify

Muziek streaming bedrijf Spotify haalde vandaag en gisteren alle headlines met een omstreden uitbreiding van het programma om muziek te luisteren via internet. Spotify verplicht nieuwe gebruikers namelijk om een Facebook account te koppelen aan een installatie van haar...lees verder...


Gratis Spotify Free weggeef-actie

Iedereen die het komende uur zijn e-mail adres in de reacties onder dit bericht zet krijgt een invite voor een Spotify Free account. Aanbod verloopt 15 september om 10 voor 5 en mocht de invite niet aankomen of om een andere reden verkeerd lopen dan is dat helaas pindakaas ;).

Twitter...lees verder...


Muziek streaming dienst Spotify werkt aan tv-app

Spotify

Spotify is een van de grootste spelers op het gratis streamen van muziek en mp3’s naar mobiele telefoons, laptops en andere media apparaten. Het Zweedse bedrijf dat naam maakte met het gratis aanbieden van muziek via internet is samen met...lees verder...


Muziek streaming dienst Spotify maakt winst

Spotify

Volgens een Britse krant zal de online muziek streaming dienst Spotify dit jaar voor het eerst in haar bestaan winst gaan maken. Een marktkenner heeft uitgerekend dat het bedrijf dat onder andere gratis muziek streamt naar consumenten vorig...lees verder...