Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify gebruiken om gratis muziek te downloaden, kan dat?

Kun je muziek downloaden van Spotify?

Spotify

Veel gebruikers van Spotify vragen zich af of het mogelijk is om gratis muziek te downloaden van de populaire muziekdienst. Wil jij ook weten of je muziek kan downloaden van Spotify en hoe dat dan moet? Lees dan deze handleiding.

Muziek downloaden?

Wil je muziek downloaden van Spotify dan kan dat alleen via de ingebouwde mogelijkheden die de Spotify applicatie je biedt. In alle versies van Spotify is het mogelijk om muziek offline beschikbaar te maken.

Dit betekent dat je muziek download naar je smartphone, via de Spotify app, waarna je deze muziek kunt afspelen op hetzelfde apparaat waarop je de muziek hebt gedownload. Je kunt deze muziek luisteren zonder dat je online bent.

Gratis muziek downloaden?

Met Google vind je een groot aantal applicaties en websites waarmee je muziek van Spotify kunt downloaden. Deze programma’s doen eigenlijk niets anders dan het rippen van muziek die op Spotify beschikbaar is. Terwijl je luistert, of de applicatie/website, wordt de muziek geript en als mp3 bestand opgeslagen.

Het op deze manier rippen van muziek van Spotify is illegaal en in strijd met de gebruikersvoorwaarden van Spotify. Het bedrijf kan je account verwijderen als men er achterkomt dat je via scrapers muziek ript van Spotify. Verder is het op deze manier downloaden van muziek ook in strijd met de Nederlandse wet.

Mag het volgens de wet?

Het antwoord op deze vraag is duidelijk. Gratis muziek downloaden van internet door deze muziek te rippen van Spotify Free mag niet. Zowel Spotify zelf als de Nederlandse wet verbieden het om op deze manier aan muziek te komen.

Interessante vraag is natuurlijk of je gevaar loopt als je muziek ript van de gratis variant van Spotify. Het antwoord of deze vraag is tweeledig. Aan de ene kant loop je het risico dat Spotify je account blokkeert of verwijdert. Muziek streamen is dan niet langer mogelijk. Maar dat is natuurlijk niet zo’n groot probleem: er zijn genoeg andere online muziekdiensten.

Ook hoef je je geen grote zorgen te maken over het illegaal downloaden van muziek van Spotify. Tot op heden zijn er nog geen particulieren vervolgd die boetes hebben gekregen voor het op kleine schaal downloaden van muziek. Dit betekent overigens niet dat dat in de toekomst nooit zal gebeuren…

Tot slot

Wil je gratis muziek downloaden van Spotify dan is dat lastig. Daarnaast is het ook nog eens illegaal: downloaden van met copyright beschermd materiaal is in Nederland verboden. Wil je genieten van leuke muziek op je smartphone of via een muziekspeler? Sluit dan gewoon een abonnement af bij een streaming muziekdienst zoals Spotify (of Apple Music).

 

bron: muziekstreamen.com