Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Grooveshark: Gratis muziek luisteren en streamen

muziek-downloaden-grooveshark

Grooveshark

Grooveshark is een online muziek dienst die je kunt gebruiken om je eigen mp3 bestanden te delen. Daarnaast kun je met Grooveshark online luisteren naar de muziek die mensen over de hele wereld op de site hebben gezet. Grooveshark is een van de beste en zeker de meest populaire website om muziek te downloaden en te luisteren.

Grooveshark is gratis maar voor extra functionaliteit moet een (kleine) vergoeding betaald worden. De site van grooveshark is beschikbaar in het Nederlands en werkt erg eenvoudig, je vindt de Grooveshark website hier.

Hoe moet muziek downloaden met Grooveshark?

Na intypen van het adres van de website van Grooveshark kom je terecht op het startscherm van de muziek streaming dienst. Dat zie je hieronder, het kan voorkomen dat je een afwijkende interface treft, soms wordt een bepaalde artiest of een bepaald muziek album als startscherm getoond.

Daarnaast is de startpagina van Grooveshark onderhevig aan de ontwikkelingen op internet. Regelmatig worden nieuwe versies van Grooveshark online gezet. Wel zie je altijd centraal in het scherm, of in de bovenste helft van de website, een zoekveld waarmee je naar gratis muziek downloads kunt zoeken.

muziek-luisteren-grooveshark-internet

Grooveshark interface

Dit invul vak spreekt voor zich. Door het intypen van een artiest, een bepaalde muziek track of een album titel krijg je alle mp3 bestanden in de database van Grooveshark voor deze zoekopdracht. Deze kun je met een druk op de knop downloaden om ze op je mobiel of mp3 speler te beluisteren. Ook kun je alle muziek via Grooveshark gratis streamen.

Daarnaast kun je ook via de startpagina van Grooveshark navigeren naar het genre waarbinnen je muziek wil downloaden. Ook is het ook mogelijk dat Grooveshark op basis van jouw eerdere bezoeken aan de website suggesties geeft voor muziek downloads en streams.

Je hoeft niet specifiek een bepaalde muziek titel of artiest in te typen om deze mp3 te luisteren. Een gedeelte van de track titel is genoeg om alle resultaten terug te krijgen. Hoe specifieker je natuurlijk bent hoe minder ongewenste mp3-resultaten je terugkrijgt.

In onderstaand scherm zie je de resultaten die terugkomen bij een zoekopdracht naar ‘Jay-Z’. Van deze rapper vind je zoals je ziet veel muziek terug op Grooveshark. Maar niet alleen vind je tracks die Jay-Z heeft gemaakt, ook tracks waarop je Jay-Z hoort of tracks die deze artiest heeft geproduceerd staan in de lijst.

grooveshark-mp3-zoeken

Grooveshark mp3 zoeken van Jay-z

Het streamen van de muziek in Grooveshark is nu heel eenvoudig. Door dubbel te klikken op de naam van het liedje dat je wilt luisteren begint Grooveshark het mp3 bestand te streamen. Doordat iedereen mp3 bestanden kan toevoegen aan Grooveshark is heel onwaarschijnlijk dat het liedje dat je wilt luisteren niet op Grooveshark te vinden is.

Maar Grooveshark kan veel meer met mp3 bestanden dan alleen streamen. Zo is het mogelijk om muziek te delen via je Facebook, Twitter of Twitter account om zo vrienden te wijzen op coole muziek op Grooveshark.

Naast zoeken op de titel van een muziek track is het ook mogelijk om muziek van een bepaalde artiest te bekijken. Het principe hiervan is hetzelfde als het zoeken van muziek op titel. Door een simpele zoekopdracht krijg je automatisch alle mp3 bestanden te zien die Grooveshark van een bepaalde artiest aanbiedt.

Door in de zoekresultaten te klikken op de naam van een artiest krijg je een overzicht van alle tracks van een bepaalde artiest, netjes gerubriceerd per album. Wat zeker opvalt, en wat daarnaast een van de redenen is van grote succes van Grooveshark, is de grote hoeveelheid van onbekende muziek van bekende en onbekende artiesten op Grooveshark.

Grooveshark radio

Een laatste handige feature van de muziek streaming service van Grooveshark is de radio functionaliteit. Als je een track aanklikt die je graag wilt horen zal Grooveshark automatisch, zodra de track is afgelopen die je wilde horen, muziek afspelen die andere mensen die jou oorspronkelijke track leuk vonden ook leuk vinden.

Grooveshark is een prima website om gratis muziek te downloaden. Je hebt via Grooveshark altijd veel muziek die je gratis kunt streamen: de website biedt ontzettend veel muziek aan. Daarnaast zijn de zoekmogelijkheden om naar mp3 bestanden te zoeken groot. Wil je gratis muziek downloaden of streamen: gebruik Grooveshark!