Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek streamen met Napster

gratis-muziek-streamen-napster-mp3

Napster

Napster was in vroeger dagen dè manier om gratis mp3 te downloaden. Vele uren gingen verloren aan het downloaden van muziek via het p2p netwerk van Napster. Omdat het downloadprogramma met een centrale database werkt was het snel afgelopen met het downloaden van muziek via Napster. Na een verloren rechtszaak aangespannen door onder andere Metallica moest Napster haar virtuele deuren sluiten.

De merknaam Napster bleef natuurlijk een sterk merk. Iedereen die van muziek hield associeerde Napster met het gratis downloaden van mp3 bestanden om zo de cd collectie die thuis in de kast stond ook in digitale vorm te kunnen luisteren. Na een aantal pogingen om Napster een doorstart te geven kocht internet bedrijf Rhapsody in 2011 Napster. Dat bedrijf maakte van Napster een service om muziek te streamen naar betalende en niet betalende muziek liefhebbers.

Hoe werkt het?

Om gratis muziek te luisteren met Napster hoef je je niet te registreren. Napster laat je gratis 25 tracks naar keuze luisteren in hoge kwaliteit. Je kunt van Napster geen mp3 muziek meer downloaden. Het bedrijf werkt volledig legaal door alleen muziek te streamen naar je computer. Je leest hieronder hoe je Napster precies kunt gebruiken om op een vergelijkbare manier als Spotify gratis te luisteren naar mp3 op internet.

muziek-luisteren-napster-1

Napster luisteren

Allereerst surf je naar de free versie van Napster. Die pagina is bereikbaar via deze url. Je ziet daar alle muziek je met Napster gratis op internet kunt beluisteren. Als je met je muis over een album cover gaat zie je drie icoontjes. Als je kiest voor het bovenste icoon, waar je het bekende ‘speel muziek’ knopje ziet, dan wordt deze track of het hele album toegevoegd aan je playlist.

In het plaatje hiernaast zie je wat er gebeurt als je op de Napster site met je muis over een album of track gaat. Je kiest dan dus voor het bovenste knopje waarna een tekstvak meldt ‘play or queue song’. Klik op deze button en je krijgt de melding dat de track is toegevoegd aan je playlist.

De volgende stap voor het luisteren naar mp3 bestanden via Napster is het openen van de media speler die Napster gebruikt. Je klikt hiervoor op de button onderin het Napster scherm. Op deze button staat ‘Launch Player’ en hij doet precies wat je ervan mag verwachten ;-), in een nieuw scherm opent zich het afspeelprogramma dat Napster muziek laat afspelen. In het screenshot hieronder zie je de button waarmee je de Napster media speler opent. Let trouwens wel op dat je pop-up killer pop-ups van Napster toestaat.

napster-mp3-downloaden-luisteren-gratis

De Napster muziekspeler openen

Nadat je de knop hebt aangeklikt waarmee je de Napster media speler opent begint de muziek je via internet wilt luisteren gelijk te spelen. De enige limiet aan het gebruik van de Streaming versie van Napster is dat je 25 tracks gratis kunt beluisteren. Of je elke dag, week of maand opnieuw gratis naar muziek mag luisteren is niet duidelijk. Heb je daar ervaringen mee dan hoor ik het graag.

De betaalde versie van Napster stelt je in staat om onbeperkt naar streaming mp3 te luisteren. Het slechte nieuws? Die betaalde versie is alleen beschikbaar voor de VS, Engeland en Duitsland. Of en wanneer hier in Nederland onbeperkt naar streaming muziek via Napster te luisteren is nog niet bekend.