Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek streamen op Last.FM

Wil je graag gratis muziek streamen op internet via een handige website waarbij je ook nog eens je eigen muzikale profiel kunt aanmaken? Dan moet je Last.fm eens bezoeken. Deze handige website biedt onzettend veel gratis muziek aan. Niet om te downloaden maar wel om gratis te streamen. Via de site kun je daarnaast ook ideeën op doen voor nieuwe muziek die past bij jouw smaak: op basis van je luister- en zoekgeschiedenis op Last.fm wordt namelijk nieuwe muziek aangeraden.

Gratis muziek streamen op Last.FM

Gratis muziek streamen op Last.FM

Geschiedenis

Last.FM begon oorspronkelijk als audioscrobbler. Op die site konden gebruikers handmatig of via handige plugins bijhouden welke muziek ze afspeelden op hun computer of smartphone. Op basis van het luistergedrag van bezoekers werd vervolgens muziek aangeraden die een gebruiker op basis van eerder geluisterd muziek waarschijnlijk ook leuk zou vinden. Omdat de naam audioscrobbler erg lang was en omdat de naam de eigenlijke functie als muziek-ontdek-service niet helemaal dekte besloot het bedrijf enige jaren geleden om haar naam te veranderen in Last.fm.

Hoe moet je muziek streamen met Last.FM?

Net zoals veel andere online muziekdiensten kun je op Last.FM op een aantal manieren muziek streamen. De laatste pagina het streamen van muziek is de pagina met daarop de ‘mediaspeler’. Op deze pagina kun je muziek luisteren zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Omdat Last.FM Youtube gebruikt om losse tracks te laten horen kan het gebeuren dat jouw favoriete liedjes niet gratis worden aangeboden via Last.FM. Wel kun je via de site rechtstreeks naar Youtube surfen om daar de muziek die jij wil horen kunt beluisteren. Nasat Youtube worden ook andere bronnen gebruikt.

Last.FM gebruikt ook muzu als bron voor gratis muziek streams.

Last.FM gebruikt ook muzu als bron voor gratis muziek streams.

Naast Youtube biedt Last.FM ook de mogelijkheid om tracks gratis te luisteren via Spotify. Je kunt via de pagina met daarop de mediaplayer met een druk op de knop de Spotify software starten om via dat programma te luisteren naar jouw favoriete muziek. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken moet je wel een betaald Spotify abonnement hebben. Gelukkig is de meeste muziek die je via Last.FM kunt luisteren gewoon beschikbaar via een van de andere bronnen die de site gebruikt.

Is Youtube niet beschikbaar? Dan wordt Spotify aangeraden om muziek te streamen.

Is Youtube niet beschikbaar? Dan wordt Spotify aangeraden om muziek te streamen.

Welke muziek streamen?

Belangrijker antwoord op de vraag waar Last.FM de aangeboden muziek vandaan haalt is natuurlijk de vraag hoe je de muziek kunt vinden die jij graag wil horen. Uiteraard kan dat op een groot aantal manieren. Je kunt muziek zoeken via de startpagina waarop populaire artiesten worden vermeld. Via een klik op een artiest kom je op een profielpagina van deze artiest waar je gelijk kunt beginnen met luisteren. Wil je graag muziek downloaden van een bepaald album of zoek je een specifieke track om te streamen? Navigeer dan via de knoppen ’tracks’ of ‘albums’ naar subpagina’s per artiest. Hierop vind je alle albums van een artiest.

Muziek streamen op Last.FM binnen een bepaald genre.

Muziek streamen op Last.FM binnen een bepaald genre.

Uiteraard kun je ook muziek per artiest, album of track zoeken via het zoekveld bovenaan elke Last.FM pagina. Door de auto-complete wordt je al snel nadat je de eerste letters van een artiest of track hebt ingetypt op weg geholpen. Verder kun je muziek luisteren uit de hitlijsten (via Charts) en kun je muziek luisteren op basis van een bepaald genre of een bepaalde stemming. Alle wegen naar gratis muziek streams leiden uiteindelijk naar de pagina met daarop een individuele (losse) gratis muziek stream van een track of album.

Tenslotte

Muziek streamen via Last.FM is erg leuk en handig. Het enige nadeel aan de streaming website is dat het gratis downloaden van muziek niet mogelijk is. Wel kun je via de knop ‘kopen’ muziek downloads aanschaffen. De prijzen voor deze muziek liggen echter op hetzelfde niveau als bij andere aanbieders van betaalde muziek downloads. Verder is de Last.FM website erg gemakkelijk in het gebruik en is het aanbod aan gratis streams enorm.