Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden van Apple Music

Apple Music icoon op je iPhone of iPad

Apple Music icoon op je iPhone of iPad

Je hebt Apple Music en je weet hoe je er muziek mee kunt streamen.

Nu wil je muziek downloaden van de nieuwe muziekdienst van Apple.

Het enige probleem is dat je niet weet hoe dat moet.

Gelukkig hebben wij dan een handleiding voor je gemaakt waarin je leert hoe je muziek moet downloaden van Apple Music.

Wat je nodig?

  • Een abonnement op Apple Music
  • Een iPad, iPhone met iOS 8.4
  • Een verbinding met internet

Voordat je leert hoe je muziek moet downloaden nog een paar opmerkingen. Zo is het niet mogelijk om mp3 bestanden te downloaden van Apple Music. Je kunt je downloads alleen afspelen met Apple Music. Overigens kun je met speciale software wel mp3 rippen van Apple Music.

Verder is het downloaden van muziek met Apple Music niet te vergelijken met het downloaden van muziek van Bittorrent of Usenet. Apple Music maakt muziek offline beschikbaar op je iPad of iPhone die je kunt beluisteren op het moment dat je geen (mobiel) internet tot je beschikking hebt.

Uiteindelijk kun je alleen muziek luisteren die je offline beschikbaar hebt gemaakt zolang je een account heb op de muziekdienst van Apple. Is je abonnement stopgezet? Dan kun je je muziek downloads in Apple Music niet beluisteren.

Hoe moet je muziek downloaden van Apple Music?

Muziek downloaden van Apple Music kan op een manier. Je kunt echter verschillende soorten muziek downloaden. Zo is het mogelijk om losse tracks te downloaden. Ook kun je volledige albums downloaden en is het mogelijk om volledige afspeellijsten te downloaden.

Om muziek te downloaden doorloop je de volgende stappen:

  1. Zoek de muziek die je wil opslaan;
  2. klik op ‘meer opties’, rechts van de titel;
  3. het scherm hieronder opent zich;
  4. klik op ‘muziek offline beschikbaar maken’;
  5. Apple Music download nu de muziek, korte tijd later is je favoriete muziek offline opgeslagen
Het scherm (Engelstalig) waarin je kunt aangeven dat je een track, album of afspeellijst wil downloaden..

Het scherm (Engelstalig) waarin je kunt aangeven dat je een track, album of afspeellijst wil downloaden..

Muziek downloads luisteren

Om de muziek downloads in Apple Music terug te luisteren ga je in Apple Music naar de optie ‘mijn muziek’. In de bibliotheek vind je vervolgens alle muziek die je hebt gedownload. Ook als je geen mobiel internet hebt kun je muziek luisteren uit deze bibliotheek.

Ook met iTunes op je computer of laptop kun je muziek downloaden met Apple Music. Aan de rechterkant van de track-, album-, of afspeellijsttitels kun je door op het icoontje van het wolkje te klikken muziek offline beschikbaar maken.

Voordelen en nadelen

Muziek downloaden met Apple Music kent een aantal voordelen. Vooral de besparing op de kosten voor mobiel internet is een groot voordeel: muziek downloaden over wifi en in de trein of de bus luisteren zonder dat je mobiel internet bundel daaronder te lijden heeft.

Het grootste nadeel van muziek downloaden is dat je geen mp3 bestanden download maar alleen muziekbestanden offline opslaat die je met Apple Music moet beluisteren. Verder moet je een betaald abonnement op Apple Music hebben om muziek te kunnen downloaden.

Je kunt uiteraard wel gratis muziek downloaden in de proefperiode van Apple Music. Na drie maanden kun je deze muziek downloads niet meer beluisteren: je moet echt betalen voor Apple Music om muziek te beluisteren na de drie maanden gratis streaming.