Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Groovedown: muziek downloaden van Grooveshark

muziek-download-groovedownGrooveshark is een populaire muziek luister dienst die ook in Nederland steeds meer gebruikt wordt. Muziek luisteren met Grooveshark was al eens behandeld op gratismuziekdownload.nl. In deze handleiding leer je hoe je mp3 muziek kunt downloaden van Grooveshark met een eenvoudig programma (Groovedown) dat je op je Windows, Mac of Linux kunt installeren.

Handig, want muziek luisteren met Grooveshark is natuurlijk erg leuk. Muziek op je mp3 speler of smartphone zetten en deze onderweg beluisteren is natuurlijk nog veel leuker (en handiger). Met Groovedown kun je snel muziek downloaden van Grooveshark als mp3 bestand. Dat bestand kun je vervolgens gemakklijk naar je smartphone of mp3 speler overzetten. Wil je meer informatie over Groovedown? De website van de ontwikkelaar vind je hier.

Groovedown downloaden en installeren

Allereerst is het nodig om het programma dat je nodig hebt om muziek te downloaden van Grooveshark te downloaden. Dat programma heet Groovedown en je vindt het via deze link. Dit programma is slechts 6,5 megabyte groot en je zult het in ongeveer 1 minuut op je computer hebben staan. Installeer het programma op de gebruikelijke manier. Kies alleen voor ‘Custom installation’ waarna je een toolbar en startpagina uit kunt vinken: doe dat ook!!

Na de installatie van Groovedown moet je ook Java installeren op je pc. Als je Groovedown voor de eerste keer opstart dan vraagt het programma of je Java wilt downloaden en installeren. Om Groovedown te kunnen gebruiken moet je Java op je computer hebben staan. Kies dan ook voor de optie om Java te installeren. Ook deze download verloopt vrij snel, Java is een lichte uitbreiding van je pc. Lees nu verder hoe je Groovedown kunt gebruiken om mp3 bestanden te maken van muziek op Grooveshark.

Grooveshark gebruiken

Na het downloaden en installeren van Groovedown is het tijd om het programma te gaan gebruiken. Je start het muziekdownloadprogramma op via je bureaublad. Je komt daarna in een vrij simpel scherm waar je een aantal tabbladen ziet. ‘Search music’ is het eerste tabblad en logischerwijs kun je via dat tabblad muziek zoeken op Grooveshark. Typ een artiest of muziek titel in het tekstvak en klik op ‘Search’. Groovedown geeft nu alle muziek terug die op Grooveshark staat en die overeenkomt met jouw zoekopdracht. Door met je muis over de titels heen te bewegen komt er telkens als je op een titel terechtkomt een blauw plusje tevoorschijn. Door te klikken op de dat plusje wordt deze muziek track gedownload van Grooveshark naar je eigen pc. En dat ook nog eens in mp3 formaat.

groovedown-muziek-downloaden

Groovedown – muziek downloaden

Heb je eenmaal gekozen voor de track die van je Grooveshark wilt downloaden dan kun je op het tabblad ‘Download list’ precies zien welke tracks je gratis aan het downloaden bent en welke tracks er nog aan zitten te komen. Ook zie je precies hoelang Groovedown nog bezig is met het downloaden van muziek. Het downloaden via Groovedown gaat lekker snel, gemiddeld download je met Groovedown op ongeveer 200 kilobyte per seconde.

Als je wilt zien welke muziek je al hebt gedownload dan kun je het tabblad ‘Download history’ bekijken. Daar zie je precies welke muziek van Grooveshark al gedownload is. Ook zie je de lokatie van het mp3 bestand op je computer. Als je dus muziek download van Grooveshark dan staat er op dit tabblad waar je op je computer het bestand kunt terugvinden. Handig voor als je de tracks ook echt wilt beluisteren.

Wil je een aantal basis instellingen van Groovedown wijzigen? Dan kun je het tabblad ‘Settings’ gebruiken. Daar kun je onder andere wijzigen waar de muziek downloads van Grooveshark opgeslagen moeten worden. Ook kun je het aantal gelijktijdige downloads aanpassen. Hoe meer downloads hoe sneller je mp3 download van Grooveshark. Dit laatste uiteraard wel afhankelijk van je internet verbinding.

Als je muziek download van Grooveshark voor je mp3 speler, tablet of iphone dan zul je via de map waar Groovedown de muziek opslaat de mp3 bestanden moeten verslepen naar je mp3 speler. Super gemakkelijk je mp3 speler vullen dus!