Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden? Songteksten via Google!

Mensen die veel muziek downloaden en daar ook graag songteksten bij willen lezen kunnen vanaf deze week terecht bij Google. Het zoekbedrijf is namelijk begonnen met het tonen van songteksten op het moment dat er gezocht wordt naar de titel van een liedje in combinatie met het woord ‘lyrics’ (Engels voor songtekst).

Momenteel worden songteksten voor veel muziek getoond, toch kan het voorkomen dat jouw zoekopdracht geen songteksten weergeeft. Google is namelijk nog niet klaar met het uitrollen van deze nieuwe functie aan iedereen die de zoekmachine gebruikt.

Muziek downloaden? Songtekst lezen.

Muziek downloaden? Songtekst lezen.

De songteksten die Google weergeeft zijn gebaseerd op de resultaten voor muziek downloads in de Play Store. Dit is de online muziek winkel waar je betaald muziek kunt downloaden. Naast legale muziek downloads worden in de Play Store ook songteksten aangeboden. Deze worden nu dus gebruikt in de resultaten van Google bij een zoekopdracht naar songteksten.

Muziek downloaden bij songtekst

Google geeft de volledige songtekst uit de Play Store weer bij een zoekopdracht. Ook kun je vanuit de resultaten van Google gelijk het liedje kopen waar je de songtekst voor aan het bekijken bent. Zo snijdt het mes voor Google aan twee kanten: zowel mensen die songteksten zoeken als mensen die betaald muziek downloaden worden op hun wenken bediend.

Het tonen van volledige songteksten bij zoekopdrachten lijkt deel uit te maken van de anti-piraterij-koers die Google de laatste maanden voert. Websites met daarop songteksten liggen al jaren onder vuur omdat platenmaatschappijen en artiesten vinden dat zij inbreuk maken op het auteursrecht dat op een songtekst rust.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.