Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden van nieuwsgroepen: de beste software

Een overzicht van de beste software voor downloaden van muziek van nieuwsgroepen

Een overzicht van de beste software voor downloaden van muziek van nieuwsgroepen

Het einde van 2013 is in zicht en daarom is het weer tijd voor een overzicht van de beste software om (gratis of betaald) muziek te downloaden van internet. Vandaag de aftrap met een overzicht van de beste software om muziek te downloaden van nieuwsgroepen.

Door de harder wordende strijd van platenmaatschappijen en copyrightwaakhonden tegen torrent-websites stappen steeds meer mensen die muziek downloaden over op download-software voor nieuwsgroepen. Downloaden van nieuwsgroepen is voorlopig namelijk nog legaal en je hebt er geen torrent bestanden voor nodig. Voor het downloaden van muziek van nieuwsgroepen is een groot aantal programma’s beschikbaar.

SABnzbdD

SABnzbD is wat ons betreft de nummer 1 oplossing om muziek te downloaden van usenet. De software is snel, eenvoudig in het gebruik en ook voor beginnende downloaders gemakkelijk te leren. Ben je meer ervaren in het gebruik van download-software voor nieuwsgroepen? Ook dan kun je met SABnzbD handig downloaden: via de filter-mogelijkheden van SABnzbD kun je snel en gemakkelijk een mooie muziek-collectie aanleggen via nieuwsgroepen.

SABnzbD is beschikbaar voor zowel Windows als Apple Mac computers. Wil je muziek downloaden van Usenet op je Apple Mac computer? Dan is SABnzbD eigenlijk de beste keuze. Heb je een Windows computer of laptop? Dan zijn alternatieven voorhanden: denk bijvoorbeeld aan GrabIt, een heel gemakkelijke cliënt voor het downloaden van de nieuwsgroepen.

GrabIt

Grabit: gemakkelijke software om te downloaden van Usenet

Grabit: gemakkelijke software om te downloaden van Usenet

Een alternatief voor het downloaden van muziek via SABnzbD software is het programma GrabIt. GrabIt is alleen beschikbaar voor Windows computers en laptops en is gratis te downloaden op de website van de ontwikkelaars. GrabIt is vooral geschikt voor beginnende gebruikers. Na het instellen van de GrabIt software kun je al heel snel beginnen met het downloaden van muziek.

Je kunt met GrabIt rechtstreeks downloaden van Usenet maar ook biedt het programma ondersteuning voor index-bestanden voor downloads op Usenet. Deze NZB bestanden gebruikt SABnzbD ook, GrabIt biedt ondersteuning voor dit soort bestanden, je hebt ze echter niet nodig om te kunnen beginnen met downloaden. De installatie van GrabIt is erg gemakkelijk: in principe hoef je alleen de gegevens van jouw Usenet-provider in te geven om te kunnen beginnen met downloaden.

Spotnet

Uiteraard mag Spotnet niet ontbreken in de lijst met download-software voor nieuwsgroepen. Spotnet is in het afgelopen jaar uitgegroeid tot de meest populaire download-software in Nederland. En dit terwijl het programma lang geen compleet overzicht geeft van alle muziek die je via nieuwsgroepen kunt downloaden.

Spotnet is zo populair omdat het programma erg gemakkelijk is in het gebruik en omdat je met Spotnet heel snel kunt beginnen met downloaden. Vind je aanbod aan muziek minder belangrijk maar wil je gewoon snel wat leuke muziek downloaden? Dan kan dat met Spotnet heel eenvoudig. Wil je ook minder bekende muziek downloaden van de nieuwsgroepen? Dan is het gebruik van bijvoorbeeld SABnzbD een betere keuze.

Aandachtspunten

Deze top 3 van programma’s om muziek te downloaden van nieuwsgroepen sluiten we af met een paar opmerkingen rondom het downloaden van Usenet.

  • Het downloaden van nieuwsgroepen is in Nederland legaal. Dit betekent niet dat wij vinden dat je alle muziek mag downloaden via Usenet. Alleen muziek die legaal wordt aangeboden op Usenet zou je moeten downloaden: denk bijvoorbeeld aan rechtenvrije muziek.
  • Om optimaal gebruik te kunnen maken van software voor het gratis downloaden van muziek via nieuwsgroepen moet je eigenlijk een betaald abonnement hebben bij een Usenet-provider. Via dit soort pay-servers ben je zeker van snel en foutloos downloaden. Probeer bijvoorbeeld gratis 2 weken Giganews
  • Tenslotte nog de opmerking dat muziek downloaden van Usenet vooral handig is als je volledige albums zoekt. Losse mp3 bestanden kun je handiger zoeken en downloaden via Google.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.