Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek streaming in Nederland: een overzicht

De belangrijkste ontwikkelingen van online muziek streaming in Nederland

Streaming muziek groeide sterk in 2013

2013 was, nog meer dan 2012 dat al was, het jaar van de streaming muziekdiensten. Steeds meer aanbieders, betere software, groeiende functionaliteit en natuurlijk ontzettend veel online muziek zijn een paar kenmerken van de Nederlandse markt voor streaming muziek. Hier een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in 2013 van streaming muziek in Nederland.

Deeezer en Spotify

Deezer en Spotify groeiden het afgelopen flink verder. Vooral Spotify vestigde record op record. Zo liet het bedrijf weten in 2013 een half miljard dollar te betalen aan artiesten en platenmaatschappijen. Door dat enorme bedrag lijkt het erop dat de muziek-industrie in Nederland (maar ook daarbuiten) eindelijk weer groeit.

Ook Deezer doet het prima in Nederland. Dankzij de deal met T-Mobile hebben veel Nederlandse met een iPhone of Android smartphone in combinatie met een T-Mobile abonnement de beschikking over streaming muziek van Deezer.

All Access

Muziek downloaden via All Access

All Access

Google opende in 2013 de aanval op de monopolie-positie van Spotify en Deezer. De zoekgigant bracht namelijk in de tweede helft van 2013 haar streaming muziekdienst All Access op de markt. Via All Access kan muziek gestreamt worden naar mobiele apparaten via een speciale app.

All Access lijkt qua functionaliteit sterk op Spotify, belangrijk verschil zit hem in het feit dat All Access geen gratis variant aanbiedt. Wil je muziek streamen via All Access dan ben je dus verplicht tot afsluiten van een abonnement (10 euro per maand).

Gratis muziek streamen

Ook gratis muziek streaming groeide flink in 2013

Ook gratis muziek streaming groeide flink in 2013

Ook voor mensen die liever gratis muziek streamen was 2013 een goed jaar. Spotify maakte het mogelijk om gratis muziek te streamen naar iPhones, tablet en andere mobiele apparaten, Grooveshark bleef gewoon online (ook al is Groovedown geblokkeerd) enook via Youtube kan nog steeds veel gratis muziek gestreamd worden.

Wel bleek dat Google werk maakt van websites die gratis muziek kunnen downloaden van Youtube. Dat werd een groot aantal websites namelijk erg lastig gemaakt. Muziek downloaden van Youtube zorgt natuurlijk voor dalende advertentie-inkomsten. En aangezien Youtube het daar van moet hebben lijkt het logisch dat Google daar actie op onderneemt.

Beveiling streaming muziekdiensten

De beveiliging van streaming muziekdiensten liet het afgelopen jaar te wensen over. Zowel Spotify als All Access kampten met problemen rondom de beveiliging van hun muziekstreams. Via speciale software is het mogelijk om gratis muziek te downloaden die je via All Access streamt. Ook Spotify kampt met eenzelfde probleem.

Om muziek te downloaden van streaming diensten is wel een betaald abonnement nodig. Daarnaast lijkt het gratis downloaden van muziek in strijd met de voorwaarden van zowel Spotify als All Access en riskeer je dus een blokkade van je account als je besluit muziek te downloaden. Daarnaast zullen beide bedrijven het komende jaar werk gaan maken van het beveiligen van online muziekdiensten.

1 reactie opMuziek streaming in Nederland: een overzicht

  • nu

    ik ben benieuwd hoe de huidige stand van zaken in Nederland is rondom muziek streaming en muziek downloaden. Sinds het downloadverbod zal er best het een en ander veranderd zijn. komt er op gratismuziekdownload.nl ook dit jaar weer een overzicht van alle wijzigingen en veranderingen?

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.