Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek streaming op internet: update oktober 2013

Het downloaden van muziek via zowel legale als illegale kanalen neemt af: muziek downloaden verliest aan terrein. Volgens verschillende onderzoeken groeit de muziekindustrie in zowel Nederland als daarbuiten vooral doordat steeds meer mensen overstappen op het streamen van muziek. Wat zijn de mogelijkheden in Nederland voor het gratis en betaald streamen muziek via internet? Je leest het op deze pagina.

Tubidy

Tubidy is een nieuwe website waar je gratis muziek kunt streamen

Tubidy is een nieuwe website waar je gratis muziek kunt streamen

Als je gratis muziek wil streamen naar je smartphone of tablet dan is Tubidy momenteel een goede keuze. Tubidy is in Nederland aan een flinke opmars bezig. Via de (mobiele) website van het bedrijf kun je snel en gemakkelijk gratis muziek streamen naar je mobiele telefoon.

Tubidy werkt via een website, je hoeft dus geen ‘Tubidy app’ op je smartphone te installeren. Navigeer met de browser van je smartphone naar Tubidy.mobi en selecteer vervolgens op basis van jouw muzikale voorkeuren welke muziek je gratis wil streamen. Je kunt trouwens ook zoeken op artiest, op de titel van een liedje op de naam van een volledig album.

Muziek streamen met Tubidy is erg gemakkelijk. Wil je weten hoe het precies werkt? Dan lees je op deze pagina op gratismuziekdownload.nl precies hoe je met Tubidy muziek kunt streamen naar je smartphone, tablet of Apple iPhone.

Spotify en Deezer

Spotify en Deezer zijn twee meer volwassen programma’s (apps) voor het streamen van muziek naar je computer, laptop, tablet of smartphone. Beide bedrijven zijn gedurende een aantal jaren bezig met een opmars in Nederland. Vooral Spotify heeft een groot aantal klanten die met de app of via de website betaald of gratis muziek streamen. Wil je weten hoe Spotify precies werkt? Lees dan onze handleiding.

muziek streamen Deezer

Deezer

Ook Deezer is in Nederland steeds populairder aan het worden. Met de app van Deezer kun je gemakkelijk muziek streamen naar je smartphone of tablet voor een vast bedrag per maand. Deezer heeft een groot aantal platenmaatschappijen en artiesten bereid gevonden om hun muziek via Deezer beschikbaar te maken. Je kunt met Deezer dan ook erg veel muziek streamen.

Google All Access

Sinds enige weken is het in Nederland ook mogelijk om muziek te streamen via ‘All Access’ van Google. Net zoals Spotify en Deezer is Google begonnen met het uitrollen van een streaming muziekdienst. Deze dienst is in Nederland (en ook in andere landen waar je muziek kunt streamen via deze muziekdienst) alleen te gebruiken tegen betaling. Je betaald voor ‘All Access’ van Google een vast bedrag van 10 euro per maand om onbeperkt muziek te streamen.

De applicatie voor het streamen van muziek via Google is vergelijkbaar met de Deezer en Spotify apps. Je kunt zoeken in de database met muziek die beschikbaar is en daarnaast kun je afspeellijsten gebruiken om muziek te luisteren. All Access is nieuw in Nederland en de redactie van gratismuziekdownload.nl heeft er helaas nog niet mee kunnen experimenteren. Op onze pagina over ‘All Access’ van Google lees je meer informatie.

Conclusie: downloaden is populair, streamen is populairder

De conclusie van deze pagina over muziek streaming in Nederland is dat de markt voor streaming muziek nog volop in ontwikkeling is. Nieuwe partijen komen met applicaties om muziek te streamen en ook zijn er diverse websites die het mogelijk maken om gratis muziek te streamen naar je smartphone of tablet. Ook vind je online nog andere mogelijkheden om gratis muziek te luisteren op je computer of laptop.

Ben je onderweg en wil je muziek streamen? Dan is Spotify wat ons betreft de beste keuze. Die streaming software wordt op de voet gevolgd door het gratis te gebruiken Tubidy. Voor het online luisteren van muziek op je computer verwijzen we je graag naar het (op deze pagina niet behandelde) Grooveshark of anders natuurlijk Youtube.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.