Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis Dance en House muziek downloaden van internet

Ben je een liefhebber van dance of house music? Of ben je DJ en wil je weten waar je op internet gratis dance en house muziek kunt downloaden? Dan vind je op deze pagina misschien antwoord op deze vraag. We hebben namelijk de vijf beste websites voor het gratis downloaden van muziek in het dance en house genre.

Een aantal van de download websites op deze pagina zijn al eerder voorbij gekomen in eerdere handleidingen over het gratis downloaden van muziek. Denk daarbij aan SoundCloud en Grooveshark. Andere websites die je op deze pagina vindt zijn specifiek bedoeld voor het downloaden van house en dance muziek. Naast download websites hebben we ervoor gekozen om ook websites waar je gratis muziek kunt streamen en mixen te noemen.

De vijf websites waar je in deze handleiding meer over kunt lezen zijn de volgende:

  1. SoundCloud (downloaden, streamen)
  2. DJTunes (betaald downloaden, streamen)
  3. PartyCloud (online mixen, streamen)
  4. Beatport (betaald downloaden, gratis downloaden, streamen)
  5. Grooveshark (betaald downloaden, streamen, gratis downloaden)

SoundCloud

Gratis dance en house downloaden en streamen via Sooundcloud (ook op iPhone, iPad en Android).

Gratis dance en house downloaden en streamen via Sooundcloud (ook op iPhone, iPad en Android).

Soundcloud is een download website waarover je op deze website al eerder hebt kunnen lezen. Je kunt via Soundcloud veel muziek gratis downloaden. Natuurlijk populaire top-4o muziek maar dus ook dance en house muziek binnen de verschillende sub-genres. Wil je weten hoe SoundCloud werkt, lees dan onze handleiding. Wil je gelijk goede dance en house muziek downloaden via Soundcloud? Check dan deze link.

Naast een enorme collectie aan dance en house muziek die je gratis kunt downloaden kun je via Soundcloud natuurlijk ook heel makkelijk muziek streamen. Naast een web-interface om muziek te streamen kun je met SoundCloud ook heel makkelijk dance en house streamen naar iPhone, iPad en Android.

DJTunes

DJTunes muziek downloaden (house en dance).

DJTunes muziek downloaden house en dance.

DJTunes is een download website voor dance en house muziek die vooral geschikt is voor DJ’s. Je kunt namelijk op deze website alleen betaald muziek downloaden, je wel gratis dance en house muziek streamen via DJtunes maar dat kan alleen gedurende twee minuten.

Het voordeel van de muziek downloads die je via DJtunes kunt kopen is de hoge kwaliteit van de tracks. Bijna alle dance en house downloads op DJtunes zijn beschikbaar als mp3 bestanden met een bitrate van 320kbps of hoger. Daarmee zijn de mp3 bestanden erg geschikt om via een zware versterker aan een groot publiek te laten horen: niemand zal weten of je een muziek-cd of mp3 bestand aan het afspelen bent.

Het aantal tracks die je DJtunes kunt downloaden is enorm. En voordat je een track koopt kun je 2 minuten van elk liedje gratis streamen. Zo weet je precies of een bepaalde dance of house track past bij de muziek stijl die je graag wil luisteren of wil laten horen.

PartyCloud

gratis online muziek downloaden en mixen met PartyCloud.fm

gratis online muziek downloaden en mixen met PartyCloud.fm

PartyCloud is een website die bedoeld is voor muziek-liefhebbers die thuis een feestje geven en daarbij zelf een goeie setlist willen laten horen. Partycloud biedt een interface die gebruikers via internet muziek laat mixen en streamen. Volgens de Partycloud website is het momenteel mogelijk om 20 miljoen house en dance tracks te streamen en online te mixen.

Om gratis house en dance muziek te streamen via internet heb je niets nodig. Wel kan het leuk zijn om je computer door middel van een kabel te verbinden met een goede versterker en stevige boxen. Zo kun je de gratis muziek streamen tijdens een feestje in hoge kwaliteit.

Beatport

Beatport.com is een website die ook gericht is op dj’s. Je kunt via de site de nieuwste dance en house tracks downloaden in hoge kwaliteit. Daarnaast biedt Beatport een platform waarmee dj’s hun eigen mixen kunnen uploaden en deze daarna kunnen doorverkopen. Voor een paar euro kun je op Beatport de beste remixes downloaden van bekende DJ’s.

Ben je (amateur) dj en wil je graag mp3 downloaden in hoge kwaliteit? Dan kun je op beatport.com heel goed terecht. Ben je een liefhebber van muziek binnen de house en dance? Dan kun je via beatport gratis samples van tracks streamen om te kijken welke nieuwe muziek je graag wil hebben (of horen).

Grooveshark

Grooveshark is een populair website (misschien wel de populairste) voor het gratis streamen van muziek. Naast top 40 tracks vind je via Grooveshark ook veel dance en house muziek. Over Grooveshark als download-website hebben we in onze Grooveshark handleiding al meer geschreven. Natuurlijk hierbij nog wel de opmerking dat je via Grooveshark ontzettend veel dance en house muziek kunt downloaden.