Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden met Google

Wat veel mensen niet weten is dat je met zoekmachine Google heel veel gratis muziek kunt vinden. Google is namelijk naast een zoekmachine voor websites ook heel goed in het verkennen van directories op websites. Veel mensen slaan in deze directories mp3 bestanden op die je dus met Google eenvoudig boven water haalt. Of het illegaal is om op deze manier naar mp3 muziek bestanden te zoeken is niet helemaal duidelijk. In Nederland geldt dat muziek voor eigen gebruik gedownload mag worden maar dat het illegaal is om muziek waarop je de rechten niet hebt verder te verspreiden.

Hoe werkt muziek downloaden met Google?

gratis-muziek-downloaden-google

Downloaden met Google

Het principe waarop je met Google naar gratis mp3 bestanden kunt zoeken is het volgende. Elke website op het internet bestaat uit een aantal directory’s. Deze directory’s worden in veel gevallen weergegeven als HTML, de taal waarin websites worden gemaakt. Door met Google te zoeken naar specifieke woorden die alleen voorkomen in directory’s op websites die als HTML worden weergegeven in combinatie met zoektermen als ‘mp3’ of de naam van een artiest, album of de titel van een muziekstuk kun je snel en eenvoudig gratis muziek downloaden met Google.

Om met Google te zoeken naar gratis muziek moet je in het zoekvak van Google het volgende intypen: “index of” “parent directory” “last modified” eminem .mp3 -faq. Door te zoeken met deze woorden in het zoekvak van Google vind je alle bestanden in open directory’s waarin ‘eminem’ en ‘mp3’ voorkomt. Je vindt nu dus alle mp3 bestanden van Eminem. Door op de plek van Eminem nu je eigen aan muziek gerelateerde zoekwoorden toe te voegen vind je de muziek die je zoekt.

Hoe zie je of je echte muziek aan het downloaden bent?

Helaas werkt het zoeken naar gratis muziek op internet via Google niet altijd vlekkeloos. Omdat steeds meer mensen op deze manier zoeken naar muziek bestanden in mp3 formaat via Google zijn spammers op het idee gekomen om websites te maken die als een directory getoond worden in Google. Zodra je als bezoeker deze website bezoekt om je muziek te downloaden wordt een website compleet met spam en pop-ups getoond. Gratis mp3 zoeken via Google werkt dus meestal goed maar je kunt het zo treffen dat je een spam pagina tegenkomt.

Wil je er zeker van zijn dat de muziek die getoond wordt als zoekresultaat van Google in een directory staat dan is daar een simpel trucje voor. Als je namelijk de bron van een webpagina bekijkt waarop gratis mp3 bestanden worden aangeboden dan zie je daar geen opmaakcode in staan. Om te kijken of een directory wel echt een directory is met gratis muziek downloads kun je in Chrome bijvoorbeeld CTRL+U gebruiken. Je ziet dan in een nieuw scherm de broncode van de directory. Ziet deze broncode eruit als in onderstaand screenshot? Dan is de kans groot dat je inderdaad een directory hebt gevonden met gratis muziek downloads.

Gratis muziek downloads Google

Een directory met muziek

Problemen

Helaas blijkt dat Google steeds vaker mp3 bestanden die via haar index gevonden en gedownload kunnen worden verwijderd uit de resultaten. De oorzaak hiervan ligt in groeiende aantal takedown verzoeken dat Google ontvangt. Dit leidt tot problemen met het zoeken naar muziek downloads met Google. Steeds meer gratis muziek kun je niet meer vinden en downloaden met Google omdat het bedrijf deze mp3 bestanden niet langer aanbiedt. Gelukkig zijn er inmiddels alternatieven om muziek te downloaden en te luisteren. Denk bijvoorbeeld aan het streamen van muziek via speciale software of het luisteren van muziek via Youtube.