Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

SoundCloud: Een handige website om gratis muziek te downloaden

muziek-downloaden-soundcloud

SoundCloud

SoundCloud is een legale muziek download website waar je ontzettend veel gratis muziek kunt luisteren en downloaden. SoundCloud biedt downloads in diverse formaten aan. Zo kun je muziek downloaden als mp3 bestand maar ook wav en ogg bestanden download je eenvoudig (en gratis) van SoundCloud.

Voor het uploaden naar SoundCloud is een gratis registratie verplicht maar voor het luisteren en downloaden van muziek is alleen een browser benodigd. SoundCloud presenteert zichzelf als een gratis dienst waar iedereen die het wil zijn eigen muziek kan verspreiden. De site meldt nadrukkelijk dat je alleen gebruik mag maken van de dienst als je de rechten van de muziek die je uploadt in eigendom hebt.

SoundCloud wordt vooral leuk gemaakt door allerlei DJ’s die remixes van allerlei grote hits maken en deze gratis verspreiden via de site. Voor het downloaden van muziek uit de hitlijsten is SoundCloud minder geschikt. De beheerders van SoundCloud verwijderen mp3 bestanden die illegaal zijn vrij snel.

Als je surft naar de website van SoundCloud is niet gelijk duidelijk je nu precies muziek kunt downloaden. Als je op de startpagina kijkt zie je rechtsboven een vierkant zoekvak met daarin de tekst ‘Search SoundCloud’. Door in dit zoekvak de artiest of de track in te typen waar je muziek van wilt downloaden en daarna op enter te drukken krijg een enorme lijst van gratis muziek die je kunt luisteren of kunt downloaden.

Muziek downloaden met SoundCloud

Na het starten van de zoekopdracht zie je dus gelijk welke muziek je kunt downloaden. Maar ook kun je groepen of gebruikers bezoeken waar je vervolgens meer muziek vindt van de artiest die je zoekt. Downloaden van de elke track op SoundCloud doe je door het aanklikken van de link ‘Download’. Die zie je hieronder bij de rode pijl. Na het aanklikken van die link krijg je een klein scherm te zien met daarin het formaat van het muziekbestand (bijvoorbeeld mp3 of wav) en de bestandsgrootte.

muziek-downloaden-interface-soundcloud

Muziek downloaden met Soundcloud

Delen en luisteren van muziek via SoundCloud

Wil je eerst gratis luisteren naar de muziek je wilt downloaden? Door het klikken op de ‘play’ link begint de muziek te spelen in je browser en kun je er gratis naar luisteren. Ook voor mensen die een eigen website hebben biedt SoundCloud handige toepassingen. Zo kun je muziek op je eigen website zetten zodat je bezoekers kunnen luisteren naar je favoriete of zelfgemaakte muziek. Dit doe je door bij de track van je keuze te klikken op ‘share’ (1 in onderstaand screenshot) en daarne te kiezen voor een manier waarop je deze muziek wilt delen (2). Je kunt muziek plaatsen op je WordPress Blog maar ook Facebook en Twitter worden automatisch ondersteund. Verder is het mogelijk om muziek aan te bieden door middel van een embedded stream. Door muziek te embedden kun je muziek op je eigen website plaatsen en gebruikers deze laten downloaden en luisteren via SoundCloud.

gratis-muziek-downloaden-soundcloud-delen

Muziek delen via SoundCloud

SoundCloud is een heel uitgebreide dienst voor het gratis downloaden en luisteren van muziek via internet. Door de vele toepassingen kun je het overzicht kwijtraken maar als je goed zoekt en je niet laat afschrikken door de vele mogelijkheden biedt SoundCloud je veel mogelijkheden tot het downloaden van muziek in mp3, wav en andere formaten.

Wil je gemakkelijk, legaal en snel muziek downloaden? Probeer dan de SoundCloud website. Je kunt daar muziek downloaden zonder ingewikkelde download- software maar ook is het mogelijk om gratis muziek te streamen naar smartphones (zoals de iPhone) maar ook op tablets kun je gratis muziek downloaden en muziek luisteren via SoundCloud.